Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

 • Bizonyára értesültetek róla, hogy szomorú hírrel kezdődött az év a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak, ugyanis szilveszter éjjelén leégett Tiszavárkonyban, festői környezetben található népművészeti alkotóházunk, mely közel három évtizeden át a hagyományápolás, népművészeti értékek átadásának, és a gondtalan kikapcsolódás helyszíne volt. Sok százan vitték közel 30 éven keresztül magukkal a népi kézműves foglalkozások, játszóházak, gyermek- és ifjúsági táborok, felnőtt események színes emlékeit. Mindez és az egyesület teljes irattára, pénzügyi dokumentációja most a tűz martalékává vált.
 • Az egyesület rendkívüli közgyűlése 2017. január 14-én úgy döntött, hogy építsük fel újra a tiszavárkonyi népművészeti alkotóházat, és az alkotóház újraépítésért az egyesület adománygyűjtésbe kezd. Kérjük, hogy Ti is segítsék, karolják fel ezt a kezdeményezést!
  Az adománygyűjtéshez elkülönített bankszámlát nyitottunk, ami:
  A jogosult: JNSZ Megyei Népművészeti Egyesület
  TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE
  Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt: 11745004-21413926
  Kérem, segítsetek, hogy építhessünk!
 • Felnőtt Komplex Kézműves Szakkör január 6-án folytatta tevékenységét. A szakköri foglalkozást – az önkormányzat segítségnyújtása révén – a tiszavárkonyi Közösségi Színterében tartottuk, és a továbbiakban ez az épület lesz a szakköri foglalkozások helyszíne. A foglalkozásokat továbbra is kéthetente tartjuk.

Adománygyűjtési felhívás

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET