Iharos Népművészeti Egyesület eseményei

Iharos Népművészeti Egyesület eseményei

  • December 2-án, a Törökbálinti Falumúzeumban nyílt egyesületünk közös kiállítása ANGYALSZÁRNYON címmel. Alkotóink a maguk területéről közelítették meg a karácsonyfadísz fogalmát, így igen izgalmas munkákat mutathatunk be. Kiállításunkat Erdélyi Tibor fafaragó és néptáncos, a Népművészet Mestere nyitotta meg. Palóc dudán Karakas Zoltán köszöntött bennünket.
  • December 6-án nyílt Klenczner Zsóka, csuhéfonó, szövő népi iparművész és Alexa László, fafaragó népi iparművész kiállítása a biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központban. A szépséges tárlat január 11-ig még megtekinthető!
  • December 9-án tartottuk hagyományos Luca-napi Sokadalmunkat Tárnokon. A játszóházakon kívül népmesével, kézműves vásárral, szaloncukorfőzéssel, táncházzal vártuk a látogatókat.
  • A Csoóri Sándor Program támogatásával és a Hagyományok Háza hálózatosodási program keretében  számos új partnerkapcsolatot szereztünk, ahol rendszeresen visszatérő látogatók vagyunk BŐRÖNDMŰHELY foglalkozásainkkal. Az évkörhöz igazodva, adott korosztálynak megfelelő kézműves foglalkozást viszünk a helyszínre. A sikeres program kapcsán lassan annyi meghívást kapunk, hogy 2019. évi naptárunk is jóformán megtelt.

Áldott, békés karácsonyt és alkotókedvben gazdag új esztendőt kívánok az Iharos Népművészeti Egyesület nevében is!
Ament Éva

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET