Iharos Népművészeti Egyesület eseményei

Iharos Népművészeti Egyesület eseményei

  • Az Iharos Népművészeti Egyesület – Csoóri Program támogatásának és a Hagyományok Háza Hálózatosodási programjának köszönhetően- őszi ciklusában öt új helyszínen kezdte meg kézműves foglalkozás keretén belül a népi tárgykultúra szellemiségének terjesztését a BŐRÖNDMŰHELY címszó alatt, – ifjak bevonásával. Így új partnereink: Grosics Gyula Általános iskola, Cseperedő Óvoda, Éltető Értékeinkért Egyesület-Érd, Falumúzeum, Törökbálint, Asszonyműhely-Tárnok, Országos Földrajzi Múzeum és az MTA Néprajzi Kutatóintézete.
  • 2018. november 21-én „KÉKBEN-ZÖLDBEN” címmel új kiállítás nyílt a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. Sárdi János, kékfestőnk kiemelt szerepet kapott a kiállításon, hiszen az öt hazai működő kékfestő műhely közül a nagynyárádi a legtradícionálisabb technikát felvonultató műhely. A kiállítás a múzeum fennállása óta talán a leggazdagabb, így annak megtekintése mindenképp javasolt! (Január közepéig látogatható!).
  • December 2-án nyílik egyesületünk szokásos éves kiállítása Törökbálinton, a Falumúzeumban. Fókuszban a karácsonyfadíszek. A kiállítást megnyitja Erdélyi Tibor, faműves, Népművészet Mestere. Közreműködik Karakas Zoltán, a Magyar Dudazenekar oszlopos tagja és Somogyi Sándor, okarinakészítő népi iparművész.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET