• Múzeumok éjszakája a Civil Házban

2022. június 25-én az egri Civil Házban a helyi civil szervezetek által első alkalommal szervezett Múzeumok Éjszakáján egyesületünk egy kiállítással képviseltette magát. A program az éjszakába nyúlt és a közel ezer látogatónak köszönhetően sikeresnek bizonyult. Kiváló alkalom volt ez egyesületünk számára is, hogy bemutatkozhassunk, megismertessük a látogatókkal a teljesség igénye nélkül tevékenységi köreinket

Teljes cikk és fotók

  • Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázat -2022

2022. 07. 01-én átadták a Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázat díjait Mezőkövesden. Az immár 30. alkalommal meghirdetett Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázatra összesen 120 alkotótól 540 pályamunka érkezett be.

A Heves Megyei Népművészeti Egyesületet Torba Ildikó képviselte modern szűrrátétes öltözeteivel.

Teljes cikk

  • Értékmentő Tábor Komáromban

Idén Komáromban keltette életre az Iharos Népművészeti Egyesület és elnöke, Ament Éva bútorfestő az értékmentő tábort, ahol tanítványaival együtt ismét „nagy fába vágták a fejszét”. A táborban Vigh Ilona bútorfestő, a Heves Megyei Népművészeti Egyesület tagja is részt vehetett.

Teljes cikk és fotók

  • Fafaragó tábor Kisgyőrben

32. alkalommal került megrendezésre Kisgyőrben a családi kézműves szaktábor. A tábor fafaragói folytatták a Nemzet Betlehemének építését, a Király sétány szobrait, és mesefigurákat faragtak egy játszótér elemeiként. Elkészültek a kisgyőri fejfák rekonstrukciói és egy emlékoszlop is.

A Heves Megyei Népművészeti Egyesületet Kiss István, Varga Csaba és Simon Attila képviselte. Varga Csaba egy fejfa rekonstrukciót készített el. A Szent Korona kilátóhoz vezető Király sétány szobrait Kiss István tervezte meg, ezek közül, most az Arany bulla kibocsájtásának emlékére II. András szobrát faragta meg. Simon Attila Mátyás király alakját formázta meg. A Király sétányon így már öt uralkodó szobra fogadja a látogatókat.

A fafaragó tábor munkáját Kiss István naponta készített videókkal dokumentálta, melyek híven tükrözik a tábor lendületét. Külön öröm hogy a munkában részt vettek a nádudvari kézműves iskola ifjú fafaragói, akik szorgalmasan, teljes értékű alkotóként vettek részt a munkálatokban.

Videók:

https://youtu.be/I38WRl2iKI8

https://youtu.be/rgkHLvO_R1I

https://youtu.be/P2AGxsL25cc

https://youtu.be/pE9VY-18I8E

https://youtu.be/oj81wFEXwzc

https://youtu.be/BaK_MUzpuMc

Fotók:

https://photos.app.goo.gl/JRUkiNENhNRsYPLq6