• Kiállítás Gyöngyössolymoson

A hét évvel ezelőtt alakult Gyöngyössolymosi Hímző Szakkör munkáiból nyílt kiállítás Gyöngyösön a Vachott Sándor Könyvtárban. A szakkör vezetője Lovászné Juhász Rita.
Lovászné Juhász Rita hímző, viseletkészítő népi iparművész munkáit nemcsak Magyarországon, hanem határainkon túl is ismerik. Mátrafüredi gyűjteményét is sokan keresik fel, akik szeretnék megcsodálni a palóc vidék, a magyar viseletek sokszínűségét.
A szakkör munkái mellett még látható Lovászné Juhász Rita két viselete és egy díszmagyar viseletbe öltöztetett baba mellett egy magyar huszár díszruhája is.
teljes cikk és képgaléria 

  • XII. Agria Aut Art

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Egerben az Autodidakta művészek kiállítását, AGRIA AUT ART néven.
A város hetvenhét művésze adta munkáit a kiállításra, a legkülönbözőbb műfajokban.
Gyönyörű környezetben , a Ziffer Sándor Galériában került megrendezésre a kiállítás. Egyesületünket Balatoni Tibor, Molnár János, Szabó József és Kiss István fafaragók képviselték alkotásaikkal.
képgaléria

  • XVII. Országos Textiles Konferencia – Békéscsaba

A XVII. Országos Textiles Konferenciára 2020. március 6 – 8 között került sor. A „Népi Textilek a Mai Életünkben” című Országos Pályázatra az előző évekhez viszonyítva igen sok,. összesen 1.798 db. pályázati anyag érkezett be.
A „Népi textilek a mai életünkben” című pályázati téma a hímzés, szövés, csipke, nemez és viselet szakterületekről olyan korszerű és újszerű tárgyak, tárgyegyüttesek elkészítését feltételezte az alkotóktól, amelyek a mindennapokban /hétköznapokban/ is kiválóan használhatók és viselhetők. Fontos cél, hogy olyan öltözetek, viseletek, szőttesek valamint lakástextilek készüljenek, amelyek megfelelnek a mai kor követelményeinek.
A Heves megyei Népművészeti Egyesületből Kelemen Andrásné szövő Sál kollekcióit a zsűri III. díjban részesítette.
A Heves megyei Népművészeti Egyesületből Torba Ildikó népi iparművész szűrrátéttel díszített öltözeteit a zsűri kiállításra javasolta és kiállításra kerültek.
A békéscsabai pályázathoz kapcsolódó kiállításra bekerülni méltó elismerést jelent, a mérce nagyon magas, a kiállított tárgyak példaként szolgálnak mindenki előtt.
teljes cikk itt olvasható

Hagyományok Háza Hálózat- Vajdaság képei