Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Református templom szentelés Egerszalókon

2019. június 15-én szentelték fel Egerszalókon az új református templomot.  A karzat falitábláit és a lócát egyesületünk tagja Gelsei Sándor népi iparművész festette. A karzat érdekessége, hogy északkelet-Magyarország festett mennyezet tábláiból, festett karzat tábláiból történt válogatás, és ezekről készültek másolatok.

A teljese cikket ide kattintva olvashatja el. 

További fotókat ide kattintva talál. 

  • Kapoli Antal faragópályázat kiállítása

32. alakalommal rendezték meg Kapoli Antal emlékére kiírt faragó pályázatot. A beérkezett alkotások legjavát állították ki ,a Népi Iparművészeti Múzeumban. A  kiállításon  egyesületünk két tagja, Varga Csaba csontfaragásai és Kiss István szobra is látható. A kiállítás 2019. augusztus 09-ig látogatható Budapest Fő u. 6 szám  alatt.

További fotókat ide kattintva talál.

  • Szkíta emlékhelyet avattak Aldebrőn

A 4. Aldebrői  fafaragó táborban , a Szkíta  emlékhely elkészítésén tízen  szorgoskodtak,  hogy saját egyéniségükkel  kiegészítve alkossák  meg a remekműveket. A mesterek,   Nagy Judit, Balatoni Tibor, Barta Zsolt, Füleki János, Farkas József, Molnár János, Szabó József, Magó Gábor, Trajmár Gyula és Kiss István nyolc napos  megfeszített  munkával elkészítsék  az emlékhely elemeit.   A terveket Kiss István népi iparművész, a Heves Megyei Népművészeti Egyesület elnöke  készítette el. A szkíta  emlékhely jelképes halomsírját földadományokkal a község lakói és az alkotók, közösen  emelték magasra.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el. 

Képeket ide és ide kattintva tekinthet meg. 

Videók:

Szobrok faragása 

Padok faragása

Életfa faragása

Avatás

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET