Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Nemzeti Vágta 2018.

2018. szeptember 15. és 16. között került sor immár a tizenegyedik alkalommal a Nemzeti Vágta megrendezésére Budapesten, mely során Magyarországról és a határon túlról érkezett versenyzők a magyar lovas hagyomány és lovas kultúra előtt tisztelgő legrangosabb hazai eseményen mérték össze tudásukat a Hősök terén. A nagysikerű rendezvényt kézműves vásár is kísérte, melyen egyesületünket Dallos Zsolt mézeskalácsos képviselte, ízes termékeit árulva, és szakmai bemutatót tartva.

  • Eger Ünnepe-2018

Az Egri Civil Kerekasztal ismételten megszervezte az Egri Civil Ünnepet, bemutatkozást biztosítva a városban működő civil szervezeteknek, egyesületeknek. A rendezvény a Családok Éve eseménysorozatnak is része volt. Egyesületünk az élő néphagyományt képviselve jelent meg a rendezvényen.
Teljes cikk és fotók

  • Kézműves Remek díj – Torba Ildikónak

A Szűrvirágos divat ruhakollekció, melyet Torba Ildikó, Szombati Klárával közösen készített elnyerte a zsűri tetszését és Magyar Kézműves Remek Díjban részesült.
A hagyományos szűrrátét készítési technikának a mai modern szabásvonalak ötvözésével, magas minőségű, exkluzív öltözetek születtek, melyek az ünnepi alkalmak, családi és társadalmi események színfoltjai lehetnek.
Teljes cikk és fotók 

  • Hajlék építés az Aldebrői Történelmi Emlékparkban

Az egyesület fafaragói szeptemberben ismét táborba szálltak, hogy két hétvégén megépítsék az Aldebrői Vándor hajlékát.
Aldebrő Angyala a haranglábban lakik. Felé is készült egy tető, hogy óvja az időjárás viszontagságaitól. Hajlék építés az Aldebrői Történelmi Emlékparkban.
Az Emlékpark ezekkel a kiegészítő munkálatokkal most már teljessé lett.
Teljes cikk és képek 

  • Kopjafa a kitelepítettek emlékére

Az 1950-es években a hatalom által osztályellenségnek minősített értelmiségiek, kulákok kitelepítésére került sor. A hortobágyi 12 munkatáborból 3 Tiszaszentimrén állt.
Ennek az igazságtalanságnak állítanak Emlékhelyet Tiszaszentimrén. A tervezett Emlékhely bejáratánál került felállításra a „Kitelepítettek kopjafája”, melyet Kiss István fafaragó, népi iparművész készített el.
Teljes cikk  

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET