Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Mesterségek Ünnepe 2018.

A Heves megyei Népművészeti Egyesület tagjai 31. éve  vesznek részt  a Mesterségek Ünnepén. A Heves megyei Népművészeti Egyesületből idén 10 fő kézműves kapott meghívást a rendezvényre.

A rendezvény fő témájához kapcsolódva egy sátorban kiállítást rendeztünk be, ami nagyon látványos volt, sokan megdicsérték a szépen, ízlésesen, igényesen berendezett szövő kiállításunkat, megjelenésünket. Sokan megcsodálták a különleges sálakat, terítőket, szőnyegeket, melyek rendkívül változatos, különböző technikával  és igényesen voltak elkészítve. Sokak bánatára nem megvásárolhatók voltak,  csak a kiállításra hozták el az alkotók.

Egyesületünket képviselték:

Fiala Magdolna és Kaszab Katalin szövők, Czipó Tamás fajáték készítő,  Tóth Lóránt népi iparművész Népművészet Ifjú Mestere fajáték készítő.

Jelen volt Horváth Tibor a népművészet mestere, valamint Csanálosi Katalin népi iparművész a Bőrművesség kiváló képviselői, Kovács Zsolt üvegfestő Torba Béláné szűrrátét készítő népi iparművész Dallos Zsolt mézeskalács készítő és Berzeviczy-Fehér Jánosné a népművészet mestere viseletkészítő. 

 A harminckettedik Mesterségek Ünnepén a Heves megyei Népművészeti Egyesület résztvevőivel méltóképpen képviseltük a magyar élő népi kultúra legnagyobb rendezvényét. Fontos számunkra, hogy Magyarország legnívósabb rendezvénye a jövőben is az maradjon.

A küldöttség vezető teljes beszámolója

Képek 1

Képek 2

Video

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET