Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Nyitott szemmel, nyitott szívvel

A Dobó István Vármúzeum rendezésében 2017. szeptember 30-án kézműves foglalkozásokat tartottak Egerben, a Dobó István utca 12. sz. alatti alkotóházban a Tarisznyavárban.

Erdélyi László tatrott  kfafaragó fogflakozást középiskolásoknak. Kitalálták, hogy medált készítsenek.  Ismerkedés a mintákkal, tervezés, rajzolás, próbafaragás. Néhányan igen ügyesen megfaragták saját medáljukat. Itt egy faragott minta ragadott meg egy lelket s közben páran egy megtartó igaz történettel is gazdagabbak lettek.

Teljes cikk  

  • 35 éves a Heves Megyei Népművészeti Egyesület

A Nemzeti Kávéház  különtermében gyülekeztek a  népművészek és a meghívott  vendégek, hogy ünnepi közgyűlés keretében emlékezzenek  a  Heves Megyei Népművészeti Egyesület 35 éves  múltjára.

Kiss István  elnök ünnepi beszédében összefoglalta  az egyesület történetét,  ismertette az elért  eredményeket.  Kiss Gabriella  alelnök a Népművészeti Egyesületek Szövetségének  üdvözletét és oklevelét hozta el.  Habis László  Eger polgármestere  köszönetét fejezte ki azért  a sok-sok rendezvényért, amelyeken az egyesület tagjai   átadták a fiataloknak a szakmai tudást, a jó ízlést formálták, és átmentették az elmúlt generációk által teremtett értékeket.

dr.Kriston-Vizi József, dr. Petercsák Tivadar,   Balatoni Tibor, Gál Sándor, Gelsei Sándor,  és Berzeviczy-Fehér Jánosné  korábbi elnökökbeszéltek  régi, kedves  mesterekről, hangulatos estekről, kemény munkáról. Minden szóba került, ami  közösséggé tette a 35 éves egyesületet.  Megemlékeztek Varga Csaba elnökségéről is, aki most nem tudott jelen lenni, de ma is az egyik legaktívabb tagja az egyesületnek. Az est  záró akkordja a közös  fotózás és a torta elfogyasztása  volt.  Lassan elcsendesedett minden,  hogy  az ünnep után  majd  az alkotás öröme következzen.   

 Teljes cikk 

Tv Eger hír

Stúdió beszélgetés 

Közgyűlés videó 

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET