Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Kézműves remek

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület képviseletében Torba Ildikó Szűrrátét készítő Népi iparművész, Szombati Klárával közös munkája elismeréseként kiemelt „Magyar Kézműves Remek” díjat vehetett át.  Együttműködésük során a hagyományos technika és a mai modern szabásvonalak ötvözésével magas minőségű, exkluzív öltözetek születtek, melyek az ünnepi alkalmak, családi és társadalmi események színfoltjai lehetnek. A kollekció különleges díszítése garantálja viselője számára az egyedi megjelenést.

A teljes cikket ide kattintva tudja elolvasni.

  • Tarisznyavári mulatságok

A Dobó István Vármúzeum Tarisznyavári mulatságok címen hirdette meg azt a programot, melyen kézműves foglalkozások, állatsimogató várta a lelkes közönséget. Egyesületünk tagjai aktívan részt vettek a programban, Erdélyi Boglárka , Csizmadia Katalin, Erdélyi László, Mucsonyi Zsolt és Tóth Lóránt nyújtottak bepillantást mesterségükbe, a gyermekeknek megmutatták a szakmi fogásokat, közösen készítettek különböző tárgyakat.

A TV Eger híradását ide kattintva tudja megtekinteni. 

A további képeket ide kattintva tekintheti meg.

  • Nyitott Műhely a Hagyományok Házában

Torba Ildikó Szűrrátét készítő Népi iparművész évek óta rendszeresen tart kézműves foglalkozást a Hagyományok Háza Nyitott Műhelyében. Ez alkalommal borítéktáskát készítettek szűrrátét díszítéssel. A workshopra bárki jelentkezhetett.  A nap során az Ildikó által előzőleg megvarrt szűrrátétes díszítményt vágták és cakkozták ki a résztvevők. Utána pedig a részletes műveleti sorrend segítségével önállóan varrógéppel készre varrták a táskát. A nap végén gyönyörű alkotások születtek és mindenki boldogan vihette haza a saját maga készítette borítéktáskát.

Szűrrátét készítésről szóló videónkat ide kattintva tudja megnézni.