Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Kézműves tábor Kápolnán

2019.július15-től 19-ig Kápolnán a tájházban kézműves tábor került megrendezésre a hagyományoknak megfelelően. A programsorozat közel 70 kisdiáknak nyújtott kellemes és hasznos elfoglaltságot a nyári nagy melegben. Az egyesületünkből Dohnál Tiborné gyöngyfűző,Nagy Judit fafaragó , Erdélyi Boglárka kosárfonó és bábkészítő és Kovács Zsolt üvegfestő tartott tartalmas foglalkozást a gyermeket számára.

  • Nyitott műhely – Gelsei Sándornál

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület évekkel ezelőtt   indította el a NYITOTT MŰHELY programsorozatát Heves Megyében. Ennek során lehetővé válik az érdeklődő számára az alkotás folyamatának nyomon követése, megismerése.  Lehetővé teszi a műhely atmoszférájának, az alkotás folyamatának és főként az alkotónak a megismerését.

Nyitott műhely  programunkban először  az Aldebrőn működő  fafaragó tábor  tevékenységével  ismerkedtek meg a résztvevők. Balatoni Tibor mutatta be  terveket és  elkészült  alkotásokat. 

Nyitott Műhely programunk következő állomása Egerszalókon  élő Gelsei Sándor bútorfestő népi iparművész műhelyében volt.

Teljes cikk

  • Az Év Mestere- Tóth Lóránt

Az Év  Mestere díj, a  Népművészeti Egyesület Szövetsége által  alapított  díj, amely a szakmák meghatározó egyéniségeit illeti meg, közülük is az adott év  Mesterségek Ünnepén  legjobban szereplő mestert.  2019-ben  ezt a kitüntető címet Tóth Lóránt  fafaragó, népi iparművész, a népművészet ifjú mestere, a Heves Megyei Népművészeti Egyesület tagja  érdemelte ki.

Teljes cikk