Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Október 20-án a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit KHT meghívására részt vettünk a Civis Cuháré elnevezésű, Kárpát medencei Népművészeti Találkozón a Kölcsey Központban. A programban gyermek és ifjúsági néptáncosok, együttesek és szólisták valamint népzenei csoportok léptek fel, a rendezvényt népművészeti kirakodó vásár színesítette.
  • Október 27-én a Népi Mesterségek Házában a Hagyományőrző Nyitott Kézműves Műhelyek sorozatban Tarsoly Andorné hímző népi iparművész, a NESZ hímző szakmai bizottsága tagja tartotta foglalkozást a megyében dolgozó hímző szakkörvezetők részére „Barangolás Csángóföldön” címmel. A továbbképzés legközelebbi foglalkozása december 8-án lesz, előadója Molnár Tiborné hímző népi iparművész, téma „Szék és Mezőség hímzéskultúrája.”
  • November 2-án tartotta nemezes csoportunk a közös műhelyfoglalkozást. Témájuk a pelerin készítés és díszítés szűrrátétes motívummal, valamint nemez szappan készítés volt.
  • A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya kihelyezett zsűrizését november 16-án tartotta egyesületünk székházában, a Népi Mesterségek Házában. A hímzések, szőttesek, famunkák, csipkék, bőrmunkák, népi ékszerek, szalma tárgyak, viseleti darabok, mézeskalácsok jól vizsgáztak. A 40 alkotó 144 alkotása között 47 munka HMR, 31 HMT, 13 MMR, 8 MMT kategóriás zsűri számot kapott.
  • November 23-án a „VIII. Interdiszciplinaritás a régiókutatásban” című Nemzetközi Tudományos Konferencián előadóként részt vesz egyesületünk elnöke és a vezetőségünk egyik tagja, dr. Csapóné dr. Riskó Tünde. Az egyesület innovációs munkájáról számolnak be, ennek az előadásnak a bővített változata megjelenik majd a nemzetközi konferencia kiadványában is.
  • December 1-én a Terítékek című kollektív kiállásunkat Nyíradonyban a Regionális Népzenei Találkozón mutatjuk be.
  • A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában december 10 és 19 között  mutatjuk be a „Terítékek”- A kiállítást az ebben az évben megkötött Együttműködési Megállapodás keretében szervezzük a megyei kamarával.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET