Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett Magyar Kézműves Remek cím elnyerésére a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesületből a korábbi évekhez képest is több alkotó pályázik. A pályázat elő zsűrije augusztus 22-én, a zsűrije szeptember 21-én a kiállítás megnyitása szeptember 21-én 10.00 tól lesz a Hungexpo B pavilon Média termében.
  • A Mesterségek Ünnepe rendezvénysorozaton adták át 2018-ban először, a Népművészet Ifjú Mestere címeket a Népművészet Mestere kitüntetéssel egy időben és azonos helyszínen, a Budai Várban. Egyesületünk tagja, a Prima Primissima Junior díj birtokosa, Petrovics Nikolett szövő kapta meg a Népművészet Ifjú Mestere kitüntetést.
  • Augusztus 25-26-ánTégláson a Városi Könyvtár szervezésében hagyományőrző családi nap lesz, amelyre meghívták az egyesületet. A Kézműves Utcában bemutatót tartanak és árusítanak is.
  • A Komádi Városi Könyvtár által fenntartott hímző szakkör a napokban vette fel az ottani születésű és hajdan ott szakkört vezető alkotó, Fekete Erzsébet tanárnő nevét. Az Ő személyéhez fűződik annak az új stílusú, komádi hímzésnek a feltárása, összegyűjtése” és harmonikus átörökítése, amely napjainkban rendkívül népszerű, kedvelt a hazai hímző alkotók körében.
  • A Hajdú- Bihar Megyei Népművészeti Egyesület hímző alkotó csoportja a Szilágyságba indul szeptember elején gyűjtőútra. A Zilahi Megyei Művelődési Központ és Múzeum néprajzos szakembere által összeállított program során magán, egyházi és állami gyűjteményeket látogatnak meg. Fontos része a gyűjtőútnak az a lehetőség, hogy beszélgethetnek a régiségek örököseivel, megismerhetik
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET