Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

 • Sikeres népi kézműves mini tanfolyamot szerveztünk a NESZ és az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú KFT megbízásából a Népi Mesterségek Házában.
  Hajdú-Bihar megyében és a megyeszékhelyen, Debrecenben dolgozó 20, a kulturális szférában dolgozó fiatal jelentkezett az „érzékenyítő”, 4 napos tanfolyamra.
  Egyesületünkből 6 tag vett részt az oktatásban, melynek témái -mézeskalácsos mesterség, gyöngymunkák, nemez művesség, kosárfonás valamint vállalkozói és néprajzi alapismeretek voltak.
  A résztvevők nagy érdeklődéssel és szorgalommal „vetettél bele magukat” a népi kézművesség rejtelmeibe és úgy tapasztaltuk, hogy megszerették ezt a tevékenységet. Többen bejelentkeztek a már működő kiscsoportjainkba is.
 • A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya 5 tagú zsűri bizottsága dolgozott november 17-én a hagyományos debreceni minősítésen a Népi Mesterségek Házában. A beadott tárgyak közül 38 Á kategóriás, 63 B kategóriás, 12 ajándéktárgy minősítést adtak ki , 19 munkát utasítottak el.
 • A Családbarát című, a Duna TV által készített műsorban szerepel egyesületünk tagja, Radics László mézeskalácsos, a Népművészet Mestere, családja és barátai. A Hajdú-bihari kézművesek nagy családját Hubert Erzsébet, az egyesület elnöke képviseli majd a november 25-én adásba kerülő műsorban.
  Ugyancsak a Radics család lesz a vendége a Debreceni Ifjúsági Házban rendezett kiállításnak, amelyet november 24.-én nyitunk meg.
 • A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület is képviseltette magát azon a Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztálya által szervezett, meghívásos programon, ahol a téma Debrecen 2018-30 közötti kulturális stratégiája tervezetése és az Európa Kulturális Fővárosa címre készítendő pályázat volt. A város vezetői a civil szervezetek vezetőinek javaslatait majd a megvalósításban a közreműködést kérték.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET