Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Pásztorok és civilek öröksége kiállítás

  • Megtisztelő meghívásnak teszünk eleget akkor, amikor Pásztorok és cívisek öröksége címmel kollektív kiállítást rendezünk Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár Dunaföldvári Vár Faragó Galériájába. Ahogyan a kiállítás címében is megfogalmaztuk, azt szeretnénk megmutatni, hogy a Hajdú-Bihar megyében élő és alkotó népi kézművesek hogyan sáfárkodnak azzal az értékkel, amelyet a pásztorok és a civil kézművesek rájuk hagytak az elmúlt évszázadokban . A kiállításon 4 fős kiállítás rendező csapatunk 65 egyesületi tagunk munkáját mutatja be. Lesznek szőttesek, hímzések, szűrrátétes, nemez munkák, csipkék, öltözetek, fa, vessző és fém munkák, festett bútorok,  fazekas alkotások, mézeskalács és bőrmunkák.
  • A kiállítást június 22-én a Múzeumok Éjszakáján nyitjuk meg és szeptember közepéig lesz látogatható.

Forgatás a Népi Mesterségek Háza előtt

  • A Nemzeti Művelődési Intézet felkérésére egy TV stáb forgatott a Népi Mesterségek Háza előtt, mert a felújítás utolsó fázisában még nem tudtuk behívni őket az épületbe. A riporter elnökünkkel beszélgetett az alkotóház és az egyesület jelenlegi munkájáról és a tervekről. Ígéretet tett a program rendezője, hogy hamarosan visszatérnek, amikor alkalmunk lesz bemutatni megújult székházunkat.

Körösvölgyi Sokadalom

  • A Körösvölgyi Sokadalom programjain egyesületünkből  mézeskalácsos, fafaragók, késes, bőrműves alkotó vesz részt.

Szent László Napok

  • A Nagyváradon hagyományosan megszervezett Szent László Napok június 28-30-án lesznek a Várban. A programra Debrecen várost a Mézeskalács Fesztivállal hívták meg. Tagjaink közül Radics László, Radics Zoltán és Pusztai Gáborné lesznek jelen.

Tisza-tavi Fesztivál

  • Debrecen díszvendégként kapott meghívást a Tisza-tavi Fesztiválra. A nagyszabású programot a Természet Operaháza címen hirdetik, ahol 260 művésszel találkozhatnak az oda látogatók július 26 és 28 között. Egyesületünk a hagyományos debreceni kismesterségek bemutatásával és árusításával jelenik meg. Többek között bemutatjuk a debreceni gubaszövést, a debreceni mézeskalácsot, a késes mesterséget, a debreceni fazekasságot,a gyöngy varrást és a debreceni szűrkészítőt.