Fügedi Márta Népművészeti Egyesület eseményei

Fügedi Márta Népművészeti Egyesület eseményei

  • ALKOSSUK ÚJRA – KÖZÖSEN!

Egyesületünk az ősz folyamán egy több funkciós ismeretterjesztő, népművészeti eseménysort valósít meg a Nemzeti Együttműködési Alap REB 17 – programja alapján.
A program: A reformáció történelmi és kulturális öröksége az élő népművészetben c. nagy nyári, országos, pályázaton alapuló kiállítás sorozatra épült. A kiállításon díjazott alkotásokat újraalkotjuk, a mesterek, a tárgyak alkotói ezúttal iskolásokkal, fiatalokkal, családosokkal együtt újra kezdik a mű megalkotását.
Szakembereink, mestereink, három, miskolci, református kötődésű iskolai intézményben 16 órás kézműves foglalkozásokat és ismeretterjesztő előadásokat tart/tartanak, ezek keretében folyik az alkotó munka.
(Az elkészült alkotások, művek, az intézmény tulajdonába kerül.)
Hogy a nagyközönség se maradjon ki, a programból, két alkalommal Alkotóházunkban is hasonló munkafolyamatokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.
Társprogramként játszóházi foglalkozások, néprajzi előadások, népviselet bemutató, népzenei hangszerbemutató, népi ételkóstoló és népzenei koncert színesítette az egész napos családi rendezvényeket.
(Fotóink a legutóbbi, november 4-i, Alkotóházi programról, és a Szalay Sámuel Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, a fafaragás foglalkozáson, és az emlékoszlop készítésről szólnak.)

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET