• Október 5-én, hétfőn 17 órakor nyílt meg Székesfehérváron a VOKE előadótermében az a kamarakiállítás, amely egyesületünk három szövő hölgyének munkáiból válogat. Szügyi Éva, Nemes Gabriella és Sebestyénné Tankovics Anita szőtteseit Pálné Hencz Teréz képző- és iparművész mutatta be a közönségnek. A látogatókat Molnár Lászlóné igazgatónő köszöntötte, a megnyitót pedig Sörös Tibor és Viasz Zoltán színesítették egy dunántúli népdalcsokorral.
    Mindenkit szeretettel várunk a tárlaton, amely október 25-éig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében!
  • Október 9-11-én a Csoóri Sándor-program keretében lezajlott egyesületünk II. Abai Tűzkovács Hétvégéje. Takáts Zoltán címzetes céhmester, Fülöp Tibor és a házigazda Zsinkó István kovácsmesterek adták át a tudásukat mindazoknak, akik ezeket a szép őszi napokat arra szánták, hogy elmélyedjenek kissé ebben a nagy múltra visszatekintő mesterségben.
    De elméleti ismereteknek sem maradtunk híján, hiszen pénteken meghallgathattuk Bozai Rita kohómérnök előadását a vas és az acél megmunkálásáról, szombat este pedig – a pihenés és a közösségkovácsolás jegyében – Varró János népzenész hangszerbemutatóján vehettünk részt az öreg diófa alatt.
    Köszönjük a Jóistennek a remek időt, a mestereknek és a meghívott előadóknak a lelkiismeretes munkát, a háziasszonynak a finom vacsorát, a résztvevőknek pedig a szorgalmat és kitartást!
    A programot a Csoóri Sándor Alap támogatta.
  • Október 11-én vasárnap délután Székesfehérváron a Szabadművelődés Házában megnyílt a XVII. Országos Népművészeti Kiállítás közép-dunántúli regionális tárlata. A kiállításon több alkotónk is megjelent a munkáival, Szügyi Éva szövő és Szaka Kata nemezműves mestereink pedig alkotói díjat is kaptak a megnyitón. Szeretettel gratulálunk nekik és minden résztvevőnek!