Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Szervezetünk is kitelepült az április 22-én megrendezésre kerülő első sárbogárdi futó- és egészségnapon, a „RUNbogárdon”. Míg a hosszabb távokon induló szülők és a nagyobb testvérek célba értek, a kisebbek kézműveskedéssel pihenhették ki a „Mosolyfutam” fáradalmait. Nagyon jól sikerült az egész program, jó érzés volt részt venni rajta, s hozzájárulni a hangulatához.
  • Április 27-én péntek délután – „Generációk” címmel –  megnyílt egyesületünk tárlata a dunaföldvári Fafaragó Galériában. A kiállított anyag Nemes Ferenc faragó népi iparművész és lánya, Nemes Gabriella szövő munkái köré szerveződik, de egyesületünk sok más tagja is bemutatkozik munkáival. A kiállításon köszöntőt mondott Pataki Dezső, a Dunaföldvári Művelődési Központ igazgatója, míg az egyesület részéről Kovács György, a Fejér Megyei Művelődési Közponc címzetes igazgatója ajánlotta a tárlatot a szép számmal összegyűlt közönségnek. Közreműködtek Fafka Júlia (ének) és Viasz Zoltán (furulya). A tartalmas, szépen berendezett kiállítás november 4-ig látogatható.
  • Egyesületünk részt vett a május 13-án, Kishantoson megrendezésre kerülő “Madarak és Fák Napja” programon. Amikor épp nem hangkeltő eszközöket, vagy csuhémadarat és virágot készítettünk a gyerekekkel, akkor láttunk tundra-uhut, szirti sast, pulykakeselyűt munka közben és számos más tollas csodát.
  • Szervezetünk készül a XXVII. Sárbogárdi Napok keretében az Ifjúsági Parkban a tájháznál megrendezett gyermeknapi programra. Vasárnap délelőtti játszóházzal várjuk a kicsiket és a nagyobbacskákat.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET