Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Szervezetünk az idén is részt vett a tárgyalkotó népművészet egyik legrangosabb éves rendezvényén, a budavári Mesterségek Ünnepén. A Hunyadi Udvarban vártuk az érdeklődőket míves, zsűrizett portékákkal, valamint szövő- és bőrműves bemutatókkal. Az augusztus 20-i zárónapon pedig a Fejér megyei fehérhímzéssel ismerkedhettek meg a sátrainkhoz látogatók.
  • A Rétimajorban szeptember 2-3-án megrendezésre kerülő „Mezőföldi Ízek Fesztiválján” egyesületünk hat mesterrel mutatkozott be. A szép környezetben tartott programon a kézműves vásár mellett sikeres fafaragó és hangszerkészítési bemutatót tartottunk helyben is fellelhető alapanyagokból.
  • Több mesterünk is részt vett a szeptember 9-én immár hatodik ízben megrendezésre kerülő Sárosdi Kézműves Találkozón. A Sárosdi Kézműves Egyesület által szervezett jó hangulatú, családias rendezvényen minden ősszel megjelennek Fejér megye alkotói, kézműves szakkörei, egyesületei, hogy ének, zeneszó és közös ebéd mellett megmutassák egymásnak és a közönségnek, mi mindent alkottak az utóbbi évben. Remek alkalom ez arra is, hogy megerősítsük egymás hitét a kézművesség létjogosultságában, szépségében.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET