Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Jubileumi kiállítás nyílt a székesfehérvári VOKE Vörösmarty Művelődési Házban május 22-én. Molnárné Tamás Anetta fazekas, népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere cím birtokosa ezen a tárlaton visszatekintett munkásságának eltelt húsz esztendejére. A kiállított tárgyak ennek az időszaknak az állomásait jelzik; bemutatják az alkotónő által művelt műfajokat és stílusokat a fazekasságon, a kerámián belül.
  • Egyesületünk tagjai játszóházat tartottak a XXVI. Sárbogárdi Napok keretében szervezett gyermeknapon. Pályi János bábművész remek Vitéz László előadása előtt és után gyöngyfűzéssel, csuhé- és gyékényfonással, valamint bürökduda-készítéssel vártuk a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. A szép időnek és a vállalkozó kedvű gyerekeknek hála sikeres volt a program. 
  • Az I. Dégi Kézműves Találkozón, melyre 2017. június 3-án került sor, egyesületünk több tagja is részt vett. A hangulatos rendezvényen mesterségbemutatókon és kézműves vásáron vehetett részt a közönség, miközben a pódiumon színvonalas néptánc- és népzenei bemutatók folytak. Reméljük, a rendezvénnyel hagyomány születik.
  • 2017-ben kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület fafaragó tábora, ezúttal az MMA és a NESZ támogatásával. A program, melynek kezdetben Isztimér adott otthont, immár harmadik esztendeje Sárbogárd-Sárszentmiklós a házigazdája. Idén is a szokott helyen, a Sárszentmiklósi Evangélikus Közösségi Házban és annak udvarán lesz a tábor, július 3-8. között.

Ez alkalommal kőfaragásra is lesz lehetőség Nemes Ferenc fa- és kőfaragó szakmai irányítása mellett. Délelőttönként pedig hagyományosan népi fúvóshangszereket készíthetnek az érdeklődők.

A csütörtöki nap idén is a szakmai kirándulásé. Ezúttal Vöröstóra készülünk autóbusszal, Szabó László fafaragó népi iparművész műhelyébe teszünk látogatást.

További részleteket az alábbi linken lehet olvasni

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET