Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Az Alkotóházak IV. Országos Hétvégéjén egyesületünk tagjai is bemutatkoztak. Foglalkozásainkat április 2-án, vasárnap délelőtt tartottuk a székesfehérvári Mesterségek Házában. A szép számú látogató – köztük a „Hazahúzó” c. műsor stábja – a csuhé- és sásfonásban, a szövésben, a fa- és sípfaragásban próbálhatta ki magát, de ismerkedhetett a kovácsmesterség alapfogásaival is.
  • Húsvéthétfő délutánján egyesületünk – a M-ARTtal és az MMK-val közösen – ismét megrendezte a hagyományos tojásgurítást a székesfehérvári Királydombon. A játékos vetélkedők során, melyeket Berta József és Bertáné Beviz Ágnes vezetett, fiúk és lányok egyaránt próbára tehették ügyességüket és szerencséjüket. A jó hangulatú rendezvény végén a résztvevők közösen fogyasztották el az egymástól elnyert hímes tojásokat és a díjként kiosztott csokoládét.
  • Április 25-én 17 órakor kiállítás nyílik a székesfehérvári VOKE Vörösmarty Művelődési Házban az egyesület tagjainak munkáiból. Mintegy húsz alkotó mutatkozik be a kézművesség majd’ minden területéről. A tárlatot Pálné Hencz Teréz képző- és iparművész nyitja meg.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET