Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

Szeptember 28-án került megrendezésre Balatonalmádiban a XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat regionális fordulójának eredményhirdetése és a hozzá tartozó kiállítás megnyitója. A megmérettetésen az abai Atilla Király Gimnázium tanulói igen szépen szerepeltek, amint azt a számos helyezés is bizonyítja. Gratulálunk Holl Nórának, Pihokkel Juditnak, Bihary Eriknek, Fodor Árminnak, Fraller Benedeknek, Németh Szabolcsnak és a 9/a nemez-szakkörének a kitartáshoz és a szép munkákhoz! Nekünk pedig külön öröm, hogy a felkészítő tanárok, mesterek közül többen (Józsa-Szaka Kata, Berta József, Viasz Zoltán, Zsinkó István) egyesületünk tagjai.

  • Móri bornapok

Október 4-7. között ismét megrendezésre került a hagyományos Móri Bornapok rendezvénysorozata. A program keretében tartott kézműves vásáron egyesületünk több tagja is részt vett, s bemutatta portékáit az érdeklődőknek a Lamberg-kastély udvarán.

  • „Néphagyomány és fenntarthatóság” – konferencia

Október 12. és 13. között zajlott le a NESZ szervezésében megrendezett „Néphagyomány a fenntartható társadalom szolgálatában” konferenciasorozat második alkalma Abán, az Atilla Király Gimnáziumban. A mostani alkalom méltó folytatása volt a tavaly Kishantoson megrendezett nyitó találkozónak. Egyesületünk tagjai is ott voltak: remek előadásokat hallhattunk, jókat kézműveskedtünk, finomakat ehettünk és zene- és énekszóban sem volt hiány.

A rendezvény a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Kft. tagok által létrehozott konzorcium EFOP-1.12.1-17-2017-00022 azonosító számon nyilvántartott „Hálózatépítés az élő néphagyományért – közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül” című projekt keretében valósult meg.