• Hogyan érjük el a településünk iskoláit – új, sikeres ötlet

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete idén ismét megrendezi a „Karácsonyfák utcája” eseményt, melynek során az egyesület alkotóháza előtti utcaszakaszon a szomszédos házak lakóival együttműködve (a házak előtt, kapujuk mellett is kiállítva) az adventi időszakra számos fenyőfát állítunk fel. A fák feldíszítésének lehetőségét meghirdetjük iskolai osztályok, vagy más közösségek számára. Feltétel, hogy saját készítésű díszek kerüljenek a fákra.

Egyúttal közönségszavazatok alapján a nyertes díszítést végző közösségnek egyesületünk jutalmat ad. Pl. táborban való részvételhez lehetőség/kedvezmény, kézműves ajándékok stb.

A kezdeményezés érdekessége, hogy míg az iskolákat elég nehéz elérni, a diákokat/pedagógusokat megszólítani, addig erre a lehetőségre meglepően sokan jelentkeznek.

A résztvevők megismerik az egyesület tevékenységét, közelebb hozhatók a kézművesség világához. Az esemény a város kulturális életében is érdekes színfolt, jót PR-ja van, a szabadtéri megvalósulás miatt a járvány sem befolyásolja.

  • Betlehemi Szép Csillag pályázat és kiállítás

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Székesfehérvári Egyházmegye, a Szent Donát Alapítvány és a Szent István Művelődési Ház meghirdette a „XIX. Betlehemi szép csillag” pályázatot.

Nézzük meg együtt az alkotásokat november 27-én 11 órakor, a kiállítás megnyitó ünnepségén a Szent István Művelődési Házban: Székesfehérvár, Liszt Ferenc u. 1.

Szeretettel várjuk!

Zárt helyen a maszk használata kötelező!

  • Szakkörök, műhelyek a Fehérvári Kézművesek házában

Nagy örömünkre, a kézművesség iránti fokozott érdeklődés lehetővé tette, hogy az ősz folyamán 11 szakkört, műhelyt tudtunk elindítani. Novemberben, műhelyeinkben folytatódott a munka.

  • Gyermek Alkotónap októberben

Kellemesen eltöltött idő, nyugodt alkotás, sok mosoly, nevetés, sikerélmény mindenkinek.

Lélegzet visszafogva izgultunk, megszólal-e a bürökduda.

Mindenkinek sikerült!

  • Gyermek Alkotónap novemberben

Többeket ismerősként üdvözölhettünk, akik az előző alkalommal is jártak nálunk.

Ezen a kellemesen töltött szombati napon mindenki kedve szerint alkothatott, és boldogan, sikerélményekkel gazdagodva köszöntek el a kézműveseinktől.

  • Kézműves Alkotó Nap

November 19-én második alkalommal tartottunk nyilt napot a Fehérvári Kézművesek házában.  Egyesület több tagja mutatta be szakmáját, melyet az érdeklődők ki is próbálhattak. Ez a napunk ingyenes volt, az alapanyagokat az egyesület biztosította. Aki kedvet kapott valamelyik tevékenységhez, azokkal a szakköreinkben találkozhatunk. Az év végéig még egy alkalommal lehet ilyen formában ismerkedni a mesterségekkel.

  • Kézműves szakkör a Zentai Úti Általános Iskolában

Az idei évben is változatlanul folytatjuk a Zentai Úti Általános Iskola alsó tagozatos kézműves szakkörét kézműveseink vezetésével, heti rendszerességgel.

#kezmuves#himzes#varras

  • Gyöngyfűző szakkörünk a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban

Az idei évben elindult a székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban kézművesünk vezetésével gyöngyfűző szakkörünk, melyet heti rendszerességgel tartunk.

#kezmuves#gyongyfuzes

Programjainkat támogatja a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Csoóri Sándor Program 2021.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.