Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

  • Asszonyműhely májusban

Erre a szombatra Bodáné Fenyves Zsuzsa szívecskés terítő ötletekkel készült, érdekes megoldásokkal ismerkedtünk meg. Mutatós terítők készültek, amivel otthonunkat díszíthetjük, de kedves ajándékok is lehetnek.

Természetesen most is voltak apró meglepetések, amiket elkészíthettünk.

  • Üvegékszer készítő műhely májusban

Dobrovitz Klára üvegműves, üvegékszer készítő ötlete alapján nyári hangulatú ékszereket készítettünk. Köszönjük ezt a szép napot.

  • Lehoczkyné Tesinszki Rita, babakészítő és Kacsó Albert, fafaragó közös kiállítása

Kézművestársaink alkotásaiból rendezett „Kézműves játékcsodák” című kiállítás Móron, a Lamberg-kastélyban  június 16-ig látogatható.

Az alkotásokat Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke ajánlotta a megnyitón megjelentek figyelmébe. Köszöntőt mondott Fenyves Péter, Mór város polgármestere.

Szeretettel gratulálunk az alkotóknak! 

  • Gyermeknap  Móron

2019. május 26-án a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban kézműveseink foglalkozásokkal várták a gyermekeket.

  • Ashford Textiles nemzetközi pályázat

Az új-zélandi Elizabeth és Richard Ashford, a 75 éves múlttal rendelkező rokka és szövőszék-készítő családi vállalkozás tulajdonosai megalapították az éves, nemzetközi pályázatot, az Ashford Textiles Díjat, amivel az alkotóközösségek munkáját szeretnék támogatni. Minden évben a világ minden részéből érkeznek pályázatok. Idén a Fehérvári Kézművesek Egyesülete ismeretátadási témájú éves programja bejutott a döntőbe, így az Egyesület a többi finalistához hasonlóan tárgynyereményeket választhatott az Ashford eszközkínálatából, és pályázatával szerepelni fog az Ashford ősszel megjelenő, The Wheel című éves, nemzetközi textilművészeti témájú magazinjában.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.