• Műhelyeink

Nagy örömünkre egyre többen vesznek részt műhelyeink munkáiban!  Jelenleg a kézművesházban 13 szakkör működik. Márciusban is vidám hangulatban sok szép alkotás készült

  • Európai Művészet és Kézművesség Napjai

„Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IX. Országos Hétvégéje”

A nemzetközi és az országos rendezvényhez kapcsolódva a Fehérvári Kézművesek Egyesülete 2022. április 4-én 10-16 óra között szeretettel várta az érdeklődőket a Kézművesek házában, Székesfehérvár, Rác utca 27.

Ezen a napon kézműveseink apró gyermekjáték, rongybaba,  játékállat készítésének ötleteivel,  mintadarabokkal, előre elkészített alapanyagokkal várták az alkotóházba betérő látogatókat.

Szakmai bemutatókat tartottunk a kövatkező témákban: szövés, fafaragás, kézi varrás, szálasanyagok felhasználása

Az érdeklődők szívesen alkottak, többféle mesterséget is kipróbáltak . Szép alkotások készültek, munka közben a mesterek szívesen válaszoltak kérdésekre, beszélgettek kézművességről.

Köszönjük vendégeinknek, hogy felkeresték alkotóházunkat!  Reméljük, hogy sokukkal találkozunk még foglalkozásainkon, rendezvényeinken, a kapunk minden nap nyitva várja Önöket.

  • „Tojásfestő maraton”

Családi programunkon 2022. április 9-én 10 – 18 óráig várták kézműveseink az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesületének alkotóházában.

Igazi családi nap volt valóban, nagyon sok család érkezett gyermekeikkel, nagymamák unokáikkal.

A nap folyamán berzseléssel, írókával díszítették a hímes tojásokat, melyek  piros festőlében vagy a hagymahéjával színesített vízben nyerték el hagyományos színeiket.  Majd a viasz letörlése előkerült az írt minta, a tojások csillogtak, ragyogtak. Nagy örömet szerzett az alkotóknak a berzseléssel díszített tojásokon megjelenő minta is.

A tojásfestés mellett a nap folyamán nagy sikere volt a húsvéti ajándékok készítésének is. Sokféle ötletet lehetett megvalósítani, technikákat kipróbálni, mindenki talált érdekes elfoglaltságot akár egész nap is.

Nyüzsgött egész nap az alkotóházunk. A gyerekek boldogsága, sikerélményeik jókedvre derítették a szülőket és kézműveseinket egyaránt.

  • „Húsvétváró”

Családi programunkon 2022. április 18-án 10 – 14 óráig várták kézműveseink az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesületének alkotóházában.

Nagy sikere volt a tojáskeresésnek, az első három legtöbb tojást gyűjtő kézműves ajándékcsomagot kapott, a többiek apró agyag meglepetés ajándékok közül választhattak.

A nap folyamán gyöngyfűzéssel, gyapjú barika, húsvéti képek készítésével, fa húsvéti tojás faragásával foglalkozhattak vendégeink.

 

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.