• Szeretettel várjuk „online műhelyünkben”!

Folytattuk a honlapunkon és a Fb oldalunkon „Online-műhely” címmel tavaly indított sorozatunkat. Kézműves tevékenységeket, egy-egy tárgy elkészítését mutatjuk be képekkel, fotósorozattal, melyeket tagjaink készítenek otthon. Figyelünk a nevezetes napokra, Március 15., Húsvét, Anyák napja, stb. ehhez kapcsolódnak ötleteink is.

A visszajelzések alapján nagy számban vesznek részt „Online-műhelyünkben”, sokan kézműveskednek.

Fő szempontunk, hogy az oldalunkra kattintók az otthon fellelhető anyagokból tudjanak elkészíteni tárgyakat gyerekekkel közösen, vagy csak maguknak.

A másik szempontunk, hogy a szakköreinkben dolgozókat sem hanyagoljuk el, és elméleti segítséget, gyakorlati ötleteket adunk nekik, már ahol ez kivitelezhető.

Az „Online-műhelyünkben” megjelent ötletek folyamatosan elérhetőek, így bárki megtalálhatja és megvalósíthatja azokat.

  • Kapcsolatunk a Fehérvár Tv-vel

A Fehérvár Tv „Együtt” című magazin műsorában egyesületi tagjaink is folyamatosan bemutatkoznak egy-egy kézműves foglalkozással.

  • Szakmák találkozása – szakmai nap

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében április 10-én élő közvetítésben láthatták az érdeklődők a „Szakmák találkozása” című online konferenciát és online kiállítást a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házból.

A programról készült videó a Fehérvári Kézművesek Egyesülete youtube csatornáján közel 500 érdeklődőt vonzott, emelkedik a csatornára feliratkozók száma is.

https://youtu.be/O9U9jvbrfV4

A konferenciát felnőtteknek, a játékkiállítás megtekintését nagy szeretettel gyerekeknek és felnőtteknek ajánljuk!

Kedves Anyukák, Apukák! Fogják meg a gyermekek kezét, a videó megtekintésével lépjenek be a játékbirodalomba! Körülnézve látják, hogy az itt bemutatott kézzel készült játékok megmosolyogtatnak, jókedvre derítenek, szívet-lelket melengetnek.

Kellemes időtöltést kívánunk!

  • Kézműveseinkkel való online találkozás

A DunaTv Szerelmes Földrajz című műsorában Landgráf Kata, egyesületi tagunkkal ismerkedhettek az érdeklődők.

Fontos és szép budapesti, székesfehérvári helyszíneken elmesélt szubjektív történetet hallhattunk egy pesti lányról, akit rabul ejtett a népművészet. Landgráf Kata textil művész, 2012 óta a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának rendes tagja.

Szintén a Duna Tv forgatott Pál Erika kézműves társunk műhelyében.

A riportban, az Erika Natúr Kozmetikumok készítőjével találkozhattunk, részesei lehettünk mézes, zabpelyhes bőrmegújító arcradír készítésének.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.