• Szeretettel várjuk „online műhelyünkben”!

Folytattuk a honlapunkon és a Fb oldalunkon “Online-műhely” címmel tavaly indított sorozatunkat. Kézműves tevékenységeket, egy-egy tárgy elkészítését mutatjuk be képekkel, fotósorozattal, melyeket tagjaink készítenek otthon. Figyelünk a nevezetes napokra, Március 15., Húsvét, Anyák napja, stb. ehhez kapcsolódnak ötleteink is.

A visszajelzések alapján nagy számban vesznek részt “Online-műhelyünkben”, sokan kézműveskednek.

Fő szempontunk, hogy az oldalunkra kattintók az otthon fellelhető anyagokból tudjanak elkészíteni tárgyakat gyerekekkel közösen, vagy csak maguknak.

A másik szempontunk, hogy a szakköreinkben dolgozókat sem hanyagoljuk el, és elméleti segítséget, gyakorlati ötleteket adunk nekik, már ahol ez kivitelezhető.

Az “Online-műhelyünkben” megjelent ötletek folyamatosan elérhetőek, így bárki megtalálhatja és megvalósíthatja azokat.

  • Kisfilmek szakköreink vezetőiről

Folyamatosan mutatjuk be szakköreink vezetőit tevékenység közben honlapunkon és FB oldalunkon, így népszerűsítjük a kézműveskedést, felkeltve a szakköreink utáni érdeklődést. A kisfilmek elkészítését támogatta a Csoóri Sándor Program 2020. pályázata.

  • Kapcsolatunk a Fehérvár Tv-vel

A Fehérvár Tv “Együtt” című magazin műsorában egyesületi tagjaink is bemutatkoznak egy-egy kézműves foglalkozással.

  • Szakmák találkozása – szakmai nap

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében április 10-én élő közvetítésben láthatták az érdeklődők a „Szakmák találkozása” című online konferenciát és online kiállítást, a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házból.

Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete elnökének megnyitó gondolatai:

Szakmák találkozása…, miért ez a címe a konferenciánknak?

Sok-sok népi kézműves szakma létezik, amit a mai napig művelnek emberek, egyesületünk tagjait is beleértve. Van valami, amit minden szakma készít, függetlenül attól, hogy mi a szakmára jellemző alapanyag, és ebben a valamiben találkoznak a szakmák, és ez a játék, a játékkészítés.  Innen ered ennek a konferenciának és kiállításnak a címe, hogy Szakmák találkozása.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház helyet adott ennek a kiállításnak, ahol egyesületünk tagjainak alkotásaival, játékaival ismerkedhetnek meg. Játékok sokasága található a teremben, nemcsak babák, macik és más játékállatok sorakoznak mindenfelé, hanem ügyességi játékok, logikai játékok, társasjátékok és szabadtéren használt játékok is megtalálhatók.

Kedves Nézőink! A mai konferencia alkalmával most Önök is bekerülnek a játékok birodalmába. 3 nagyszerű előadótól hallgathatnak előadást tevékenységükről, játékkészítésükről, munkájukról. Az előadások után pedig kézműveseinkkel alkothatnak együtt.

A programról készült videó megtekinthető a Fehérvári Kézművesek Egyesülete YouTube csatornáján:

https://youtu.be/O9U9jvbrfV4

A konferenciát felnőtteknek, a játékkiállítás megtekintését nagy szeretettel gyerekeknek és felnőtteknek ajánljuk!

Kedves Anyukák, Apukák! Fogják meg a gyermekek kezét, a videó megtekintésével lépjenek be a játékbirodalomba! Körülnézve látják, hogy az itt bemutatott kézzel készült játékok megmosolyogtatnak, jókedvre derítenek, szívet-lelket melengetnek.

Kellemes időtöltést kívánunk!

  • “Élő Népművészet” XVII. Országos Népművészeti Kiállítás

2021. április 22-én megnyílt Budapesten a Hagyományok Házában az “Élő Népművészet” XVII. Országos Népművészeti Kiállítás, amelyen egyesületünk tagjai szép sikereket értek el.

Erdélyiné Horváth Gabriella Gránátalma díjat kapott szőttes kategóriában “Takácsszövéssel készített takaró és párnák” alkotásáért,

Bognár Márta bronz oklevelet kapott szőttes kategóriában “Mezőségi borzas párnák” alkotásáért,

Szabóné Demény Mónika bronz oklevelet kapott bútorfestés kategóriában “Templomi festett kazetta” alkotásáért.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Az országos kiállításon a díjazottak mellett Gelencsér Julianna, Sigmond Gáborné, Sóthy Györgyné és Szenczi Jánosné egyesületi tagjaink alkotásai is láthatók.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.