• Szomorúság érte egyesületünket

Tolvaj Csabától február 5-én, Vinczéné Irénkétől március 19-én búcsúztunk, Gulyásné Ágitól március 27-én veszünk búcsút.

Három nagyszerű kézműves, akik tudták, hogy az alkotás egyszerre öröm és önmegvalósítás, munka és kikapcsolódás, feltöltődés és megújulás, s akiknek a kézművességgel volt teljes az élete. Képezték magukat, folyamatosan bővítették szakmai tudásukat, pályázatokon, kiállításokon vettek részt újabb és újabb alkotásokkal, melyek mívesek voltak, szépek, a mai kornak is megfelelően lehetett őket használni, gyönyörködni bennük.

  • Szeretettel várjuk „online műhelyünkben”!

Februárban folytattuk a honlapunkon és a FB oldalunkon „Online-műhely” címmel tavaly indított sorozatunkat. Kézműves tevékenységeket, egy-egy tárgy elkészítését mutatjuk be képekkel, fotósorozattal, melyeket tagjaink készítenek otthon. Figyelünk a nevezetes napokra, Március 15., Húsvét, Anyák napja, stb. ehhez kapcsolódnak ötleteink is.

A visszajelzések alapján nagy számban vesznek részt „Online-műhelyünkben”, sokan kézműveskednek.

Fő szempontunk, hogy az oldalunkra kattintók az otthon fellelhető anyagokból tudjanak elkészíteni tárgyakat gyerekekkel közösen, vagy csak maguknak.

A másik szempontunk, hogy a szakköreinkben dolgozókat sem hanyagoljuk el, és elméleti segítséget, gyakorlati ötleteket adunk nekik, már ahol ez kivitelezhető.

Az „Online-műhelyünkben” megjelent ötletek folyamatosan elérhetőek, így bárki megtalálhatja és megvalósíthatja azokat.

  • Kisfilmek szakköreink vezetőiről

Folyamatosan mutatjuk be szakköreink vezetőit tevékenység közben honlapunkon és FB oldalunkon, így népszerűsítjük a kézműveskedést, felkeltve a szakköreink utáni érdeklődést. A kisfilmek elkészítését támogatta a Csoóri Sándor Program 2020. pályázata.

  • Kapcsolatunk a Fehérvár TV-vel

A Fehérvár Tv „Együtt” című magazin műsorában egyesületi tagjaink is bemutatkoznak egy-egy kézműves foglalkozással.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.