• Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéje

Az országos rendezvényhez kapcsolódva a Fehérvári Kézművesek Egyesülete2020. szeptember 26-án szeretettel várta az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek házában.

Hosszú szünet után az ősz színeiben és vidám hangulatban tartottuk első programunkat.

A családi napon őszi hangulatú  kézműves tevékenységekkel készültünk. Kézműveseink remek ötletekkel érkeztek, mintadarabok bemutatásával csalogattak az alkotásra. Famunkát, szövést is lehetett választani, ötletes, különleges díszek készültek őszi termésekből. A sárga árnyalataiból kulcstartókat, dísz tököket lehetett varrni.

Egyes díszítések összeállításánál magokkal kirakott alma, tök, süni mézeskalácsok is megbújtak. Az itt elkészült munkákkal az otthont hangulatossá lehet varázsolni.

  • Októberben induló szakkörök, műhelyek a Fehérvári Kézművesek Egyesülete házában

Októberben indult  szakköreink, műhelyeink sokszínű választékával vártuk az érdeklődőket, kezdő és haladó szinten. 11 mesterség alapjaival, fogásaival lehet megismerkedi, alkotni a műhelyekben. Új varró szakkört is indítottunk a 9-16 éves korosztály részére. Elsősorban a kézzel varrást, a különböző díszítő öltéseket szeretnénk előtérbe helyezni, melyekkel egyedivé tehető egy tárgy.

Az érdeklődés mutatja, sokan megtalálták a számukra érdekes programot.

  • „Élő Népművészet” XVII. Országos Népművészeti Kiállítás 

Megnyilt a Közép-dunántúli régiós kiállítás. Szeretettel gratulálunk kézműves társainknak a tárlaton bemutatott szép alkotásaikhoz!

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza    FB oldalunkon.