Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

  • Kultúrházak éjjel-nappal 2018.

Sokszínűség a Fehérvári Kézművesek Egyesülete alkotóházában.

  1. február 3-án az országos rendezvényhez egyesületünk is csatlakozott, szeretettel vártuk az érdeklődőket, 10 – 16 óra között.

„Helyben van a sokszínűség” volt a nap mottója, s ezt a népművészeti sokszínűséget egyesületünk kézműves tagjai biztosították a nap folyamán. Szövő, bőrműves, csuhé, csipkeverő, textilműves, fafaragó, üvegfestő, nemezelő, drótékszer készítő, gyöngyfűző, hímző, fonó – kézműves mesterek munkáját, tevékenységét kísérhették figyelemmel a mai napon. A látogatók megismerkedhettek a kézműves mesterségek színes skálájával, beszélgethettek az alkotókkal, ízelítőt kaphattak a hagyományok ápolásából.

Reméljük, jónéhány embert magával ragadott az élmény ezen a napon, és minél hamarabb bekapcsolódnak e szép régi mesterségek kipróbálásába, gyakorlásába, örömet szerezve ezzel maguknak!

  • Ázsiában tanítottak fonást és szövést a magyar kézművesek

Gratulálunk a magyar csoportnak, Füzes Zsuzsa kézművestársunknak!

Cikk

http://www.orientpress.hu/cikk/2018-02-12_azsiaban-tanitanak-a-magyar-kezmuves-mesterek

  • Németh Orsi – Tárnok Orsi ékszerkészítők kiállítása

„Minden művész a saját lelkébe mártja az ecsetjét”

/ Henry Ward Beecher/

Ezzel az idézettel ajánljuk figyelmébe Németh Orsi kézművestársunk és Tárnok Orsi kiállításának megtekintését. Munkájukból hoztak el egy szép csokorra való válogatást erre a pár hétre. Anya és lánya harmóniáját lehet érezni a virágokban , kedves, vidám figuráikban.

A szép kiállítás március 18-ig tekinthető meg az Öreghegyi Közösségi Házban (Székesfehérvár, Fiskális u. 93.), március 13-án a művelődési házba kihelyezett műhelyben találkozhatnak az alkotókkal munka közben is.

Alkotóknak, rendezőnek gratulálunk a kiállításhoz!

  • Asszonyműhely a Fehérvári Kézművesek Házában

Kellemes időtöltés az Asszonyműhelyben varrni Bodáné Fenyves Zsuzsa és az alkotni, kikapcsolódni vágyók társaságában.

Február 23-án régi, kedvenc papírdobozainkat varázsoltunk újjá. Bevontuk kívül-belül anyaggal, majd következett a tető rész díszítése. Szép színű filc anyagokból válogatta mindenki a hangulatának megfelelőket, a minták tervezésénél könyvek, Zsuzsa ötletei segítettek át a kezdeti nehézségeken.

A megszépült dobozok nagyon szép egyedi ajándékok is lehetnek!

Zsuzsa készült még mackók szabásmintáival is, így lehetett folytatni a mackó gyűjtemény gyarapítását is pár kedves figurával.

  • Bőrtárgy készítő műhely a Fehérvári Kézművesek Házában
  1. február 23-án fonott kulcstartót és egyéb apró bőr tárgyakat (karkötő, díszek…) készíthettek az érdeklődők Hidvégi Miklós bőrdíszműves népi iparművész mester, okleveles kézműves útmutatásai alapján, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete házában.

Nagy sikere volt a fonásnak, ami nem egyszerű, de megtanulható, és igazán mutatós kétféle színű bőr alkalmazásával. Használhatjuk kulcstartóra téve, diszíthetjük vele tárgyainkat, táskáinkat is, egyedivé téve azokat.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza    FB oldalunkon.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET