Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

  • Asszonyműhely a Fehérvári Kézművesek Házában

Nagyon jó hangulatú volt a január 27-i Asszonyműhely. Már vártuk a találkozást Bodáné Fenyves Zsuzsával és a társainkkal is, hiszen jó egy hónapja váltunk el.
Macikat készítettünk ezen a szombaton, válogattuk a formákat, anyagokat, szabtunk, varrtunk.
Járt a kezünk, de közben beszélgettünk, viccelődtünk, sokat nevettünk. Éppen elkészültünk az utolsó öltésekkel, akkor vettük észre, hogy besötétedett, véget ért a foglalkozás. Gyorsan elrepült az idő. Ilyen lehetett régen a fonók hangulata is.
A mackók egyediek lettek, két egyforma nincs köztük. Egy maci-csoport fotóra összegyűjtöttük őket az asztalra.
Februárban is találkozunk, aki kedvet kapott a csatlakozáshoz, várjuk szeretettel!

  • Bőrtárgy készítő műhely a Fehérvári Kézművesek Házában

2018. január 27-én apró bőrmunkákat (karkötő, kulcstartó…) készíthettek az érdeklődők Hidvégi Miklós bőrdíszműves népi iparművész mester, okleveles kézműves útmutatásai alapján, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete házában.
Betért hozzánk egy fiúcska is anyukájával. Kíváncsian figyeltem a tapasztalt mester és az először kicsit félénk kisfiú kialakuló barátságát, a gyermek oldódását munka közben. Lelkesen érdeklődött, ismerkedett az anyagokkal, a szerszámokkal és a nehéz kalapáccsal. Miklós szeretettel magyarázott, okított, élvezte a gyermek társaságát. Nagy örömet szerzett gyermeknek, mesternek egyaránt a gondosan elkészített munka. Szép délutánt töltöttek nálunk, búcsúzáskor boldogan mondta: „Máskor is jövök!” – Szeretettel várunk!
Aki ezen a napon kipróbálta ezt a mesterséget, tervezte, megvalósította és megalkotott elképzelését, az átélte alkotás örömét. Boldogan vitték haza saját munkájukat, karkötőt, nyakdíszt, fonatot, bugyellárist.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET