Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

  • Kalocsai Paprikafesztivál

Szeptember 14-én, a Kalocsai Paprikafesztivál alkalmából rendezett bemutatóval és vásárral egybekötött kiállításon részt vettek a Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület kézműves mesterei is.A Fazekas Alkotóházban a házigazdák – Kovács László fazekas, a Népművészet Mestere és Madár Helga Népi Iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere – mellett Kristóf Márta mézesbábos, Népi Iparművész, Barcsik Sándorné szövő Népi Iparművész és Gergely Ramóna kosárfonó Népi Iparművész mutatkozott be. Vendég kiállító Madár Olga tűzzománcos és meseillusztrátor volt. Ezen a napon került sor a nyári gyermek táborban készült alkotások kiégetésére is. A rendezvényt nagy érdeklődés kísérte, kb 100 fő vett részt a programokon.

  • XXIX. Kecskeméti Népzenei Találkozó

Szeptember 19-én került megrendezésre a XXIX. Kecskeméti Népzenei Találkozó keretén belül a NAPOM-NAPOM FÉNYES NAPOM című nemezkiállításra a Hírös Agóra Kulturális Központban.A látogatók egy hétig tekinthették meg Nagy Mari, a Népművészet Mestere, Vidák István a Népművészet Mester, Ifj. Vidák István a Népművészet Ifjú Mestere és Vidák Anna a Népművészet Ifjú Mestere által készített csodálatos alkotásokat.

  • „ Régi hagyomány- mai kézművesség”

Október 12-re tervezzük a „ Régi hagyomány- mai kézművesség” című szakmai tanácskozásunkat, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket.