Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

  • Mozgalmasan telt az áprilisi hónap az egyesület háza táján. Érdekesebbnél érdekesebb programokat szerveztünk.
  • Április 6-án, Húsvét közeledtével Kecskeméten, a Nemzeti Művelődési Intézetben tojásfestő alkalomra hívtuk az érdeklődőket. A képzést Szelesné Kása Ilona Népi Iparművész tartotta. Köszönjük az NMI önzetlen segítségét!
  • A következő hét végén két napos kékfestő tanfolyamra érkeztek Kecskemétre szerte az országból, sőt még olyan is volt, aki Erdélyből látogatott el hozzánk a tanfolyamra. Az új ismereteket Bakos Zoltán kékfestő Népi Iparművésztől tudták elsajátítani a résztvevők. A képzéshez megfelelő helyszínt Nagy Mari és Vidák István biztosított saját műhelyükben. Köszönet érte!
  • Április 17-18-án két napos szakmai kiránduláson vettünk részt 35 fővel. Utunk során ellátogattunk Újkígyósra, az Ipolyi Arnold Népfőiskolára. Megtekintettük Harangozó Imre néprajzkutató gazdag erdélyi és moldvai gyűjteményét. Érdekfeszítő előadást hallhattunk tőle az ősi, magyar jelképekről. Majd Szabadkígyóson a Wenkheim kastélyhoz érkeztünk, ahol Lánczi Ildikó tanárnő ismertette, mutatta be a helyi nevezetességeket . Másnap Mácsai Sándor, a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör elnöke által vezetett Harruckern történelmi emlékút megtétele során felejthetetlen élményekkel gazdagodhattunk. Köszönet és hála az érdekes előadásokért, szíves vendéglátásért! Délután a Gyulavári kastélyban a Himnusz és néprajzi gyűjtemény megtekintése után indultunk haza.
  • Valamennyi programunkat a Csoóri Sándor Alap támogatásával tudtuk megvalósítani. Köszönjük!
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET