Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

 • Örömmel tájékoztatjuk a Népművészet és a magyar népi kultúra iránt érdeklődő olvasókat, hogy hazánk Nemzeti Ünnepe alkalmából Magyarország Köztársaságának  Elnöke a művészeti élet területén elért sikerei, Magyarország számára kivételesen értékes pályafutása elismeréseként, KOVÁCS MIKLÓS kékfestő mestert március 15-én KOSSUTH-DÍJ kitüntetésben részesítette.

Kovács Miklós Kossuth-díjas kékfestő mester életútja:

 1. Népi Iparművész
 2. Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület alapító tagja
 3. Népművészet Mestere
 4. Az Év Mestere
 5. Bács-Kiskun Megye Művészeti Díjasa
 6. Tiszakécske Város Művészeti Díjasa
 7. Pro Renovanda Cultura Hungaria Közművelődési Díjasa
 8. Tiszakécske Városért Díj
 9. Lengyel Köztársaság Tisztikeresztjének kitüntetettje
 10. Tiszakécske Város Díszpolgára
 11. Magyar Művészeti Akadémia tagja
 12. Kossuth-díj

Ebből a rendkívüli alkalomból szeretettel gratulálunk Miklós bácsinak, a Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület legtekintélyesebb tagjának! 

Kívánunk e méltósághoz jó egészséget, sok sikert és örömet Kedves Családja és az Egyesület körében!

Őszinte nagyrabecsüléssel: a DTKNE elnöksége és tagjai nevében: Szabó Károlyné elnök

 • Vidák Anna és szakkörösei készülnek a  Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatra. A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület nagy hangsúlyt fektet a fiatal generációk bevonzására, ezért több gyermek és ifjúsági szakkör működését is támogatja a Csoóri Sándor Alap segítségével. Ezek közül az egyikbe nyerhetnek most bepillantást, ahol a gyerekek egy közös nagy nemeztakaró elkészítésén dolgoznak.
 • Szintén a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósítja meg az egyesület a kézműves tanfolyamokat. A gyöngyfűző és cserépsíp készítő képzésen Kása Ilona, Népi iparművész és Dugár János fazekas, a Népművészet Mestere adta át hosszú évek tapasztalatát a fiatal generációk számára. A tavasz folyamán egy 60 órás hartai bútorfestő tanfolyamra is sor került a pályázatban meghirdetett tudásátadás megvalósításaképpen. Schneider Péterné, bútorfestő, a Népművészet Mester által irányított tanfolyamsorozatot nagy érdeklődés kísérte.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET