Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

• A IV. Kecskeméti Nemzetközi Vertcsipke Fesztiválról
2018.08.24-26 között került megrendezésre Bedő Istvánné vertcsipke-készítő szervezésében a IV. Kecskeméti Nemzetközi Vertcsipke Fesztivál, melynek témája az „ünnepeink” volt. Ezen a sikeres eseményen 7 ország (Ausztria, Csehország, Franciaország, Lengyelország, Spanyolország, Szlovákia és Magyarország) képviseltette magát. Ausztria hagyományos csipkékkel, Csehország a mai modern csipkékkel, Franciaország tüllcsipkékkel, Spanyolország a jellegzetes spanyol csipkékkel, Szlovákia a fémcsipkéivel és Magyarország a tüllcsipkéivel kápráztatta el az idelátogató nagyszámú érdeklődőket. A kiállított csipkék mellett ezek készítését is bemutatták délelőtt és délután. A kecskeméti felnőtt vertcsipkekészítők, valamint a 10 éves Illés Mártika a saját maguk által készített tüllcsipkével díszített zsabós ruhában mutatták meg tudásukat.
A prágai vendégek a prágai kézműves iskola tanárai és növendékei által tervezett és a mai viseletben is alkalmazható különleges formagazdagsággal rendelkező kiegészítőket mutattak be divatbemutató keretén belül.
A nagy érdeklődésre való tekintettel várhatóan 2020-ban is megrendezésre kerül az V. Kecskeméti Nemzetközi Vertcsipke Fesztivál.
• Bedő Istvánné „Életmű 70” kiállítása 2018. 09. 26-án nyílik Kecskeméten a Katona József színházban.
• Egyesületünk vándorkiállítása október 2-ig látható Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központban.
• Augusztus végén Szabadkán megrendezett Interetno fesztiválon egyesületünket Bene Ágostonné Ircsi, szálasanyag fonó Népi iparművész és Sebőkné Leitert Julianna bútorfestő Népi iparművész képviselte nagy sikerrel.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET