Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

  • Rendhagyó technika órák a Petőfi iskolában

2017. október 5-től november 16-ig – csütörtökönként – rendhagyó technika órákon próbálhatták ki ügyességüket az alsó tagozatos osztályok tanulói.
Barcsikné Fercsi Ibolya játszóházvezető kimagasló szakmaisággal, rendkívüli kedvességgel és gyermekszeretetével irányította, segítette a tanulókat a kézműveskedésben. A gyerekek olyan technikákat próbálhattak ki, melyekre tanórákon nem nyílik lehetőség. A foglalkozások első része mindig az óra témájához kapcsolódó mesével vagy a népszokások, néphagyományok felelevenítésével kezdődtek. A jeles napokhoz kapcsolódóan volt nemezelés, gyertyaöntés, agyagmécses készítés, madárijesztő textilből, kétágú villával fonott Mikulás és fenyődíszek készítése gyöngyből. Ezeket az órákat a vidámság, jókedv és a játszva tanulás jellemezte.
Köszönjük Ibolyának a felejthetetlen, élményekben gazdag foglalkozásokat! Külön köszönet Szabó Károlynénak, a DTKNE elnökének, aki iskolánknak felajánlotta ezt a különleges lehetőséget. (Petőfi Sándor Általános Iskola alsó tagozat nevelői)

  • Kecskeméti jászol a világ legszebbjei között Rómában

422 pályázó közül kapott lehetőséget Rómában kiállítani alkotását a kecskeméti Bedő Istvánné vertcsipke-készítő. Munkája a kárpát-medencei pályázaton már első helyezést ért el, s most karácsonykor a Santa Maria del Popolo Bazilika melletti “100 jászol” kiállításon látható Rómában.

  • XXXI. FLORA Virágfesztivál és Keceli Országos Fazekas Kiállítás

Jubilált a Keceli Országos Fazekas Kiállítás, mely a Flora Virágfesztivál társrendezvényeként 15. alkalommal került megrendezésre.

Kovács László fazekas mester meghívására az ország legkülönbözőbb vidékéről , harminc mester hozta el Kecelre azokat az alkotásokat, amik a szívükhöz a legközelebb állnak. Természetesen nem csak szervezőként hanem kiállítóként is részt vett a rendezvényen Kovács Laci.

A  fazekas terembe egyesületünk kézműves tagjai is meghívást kaptak a kiállítás és vásárra.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET