• karácsonyi készülődés öröme volt jellemző a Csillagvirág Népművészeti Egyesület decemberi programjában. Faragó szakkörünk ünnepi szimbólumot faragott, a hímzők csillagot hímeztek a kalodával díszített asztali szettekbe. A szakköri foglalkozások igazi közösséggé kovácsolták a recski hímzőket és faragókat, akik abban bíznak, hogy tudásukat megoszthatják unokáikkal, fiatal barátaikkal.
  • Karácsonyi workshop foglalkozáson ajándékokat, díszeket készítettek a foglalkozáson megjelentek, közöttük a Heves és Vidéke Mozgáskorlátozott Egyesület ifjúsági csoportjának tagjai, akik már harmadik éve rendszeres látogatói rendezvényünknek. Tőlük követendő példát kapunk a bizonyítás fontosságában, a kitartásban.
  • Egyesületünk jelenléti mentorálás szervezését vállalta Heves megye aszakköreiben. Mentorainkon keresztül eljutottunk a megye kis településeire, a „fehér foltokba”, megismerhettük a kis településeken ma még létező közösségi értékeket, az összefogásban rejlő bizalmat, hírül vittük a térségben működő népművészeti egyesületek tevékenységét. Azt gondoljuk, ez az együttműködés követendő példa a szervezetek összefogására, a valós tudás-megosztásra.

Áldott Karácsonyt, kellemes Ünnepeket kívánunk a Népművészeti Egyesületek valamennyi tagjának, eredményes új esztendőt!