• Elnökségi ülést tartott a Csillagvirág Népművészeti Egyesület, amelynek kiemelt napirendje volt a 2023 évi egyesületi program és rendezvényterv. Sajnálatos, a Csoóri Sándor Alap pályázati támogatása  15 %-s intenzitású, amely a szakkörök és műhelygyakorlatok számának csökkentésével jár. Az elmúlt  év sikeres rendezvényei a  táborai és közösségi  programok számának bővítését igényelnék, amelyek megvalósítására csak új pályázati támogatással lehet esélyünk. Egyesületünk kiemelt figyelmet fordít a XXIII. Országos Szőttespályázat és a hozzá kapcsolódó XI. Nemzetközi Szőtteskonferencia szervezési és lebonyolítási feladataira.  Az Elnökség döntött a NESZ, a Hagyományok Háza  és a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete által meghirdetett „Kézművesség a mindennapjainkban” programhoz való csatlakozásban, a rendezvény idejére az alkotóházak nyitásában. 
  • Rendhagyó szakköri foglalkozást szerveztünk a jászszentandrási hímző csoportnál. A hímzéstechnikák elsajátítása után a tárgyak tervezésével foglalkoztunk. A szakkör tagjai bemutatták a szülők, nagyszülők örökségéből  őrzött hagyományos hímzett tárgyakat, amelyeket közösen elemeztünk. Pataki Miklósné a Népművészet Mestere bemutatta a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet hímzésdokumentációját, illetve a  forrásanyagok  alkalmazását az újrafeldolgozott  tárgyainkon.  A Csillagvirág   hímzett termékek  elemzései alapként  szolgáltak a szakköri tárgyak tervezéshez. 
  • Eredményesen dolgoznak a recski hímző és faragó szakköreink. A szervezési munka érdemének tekintjük, hogy növekszik az aktív korúak részvétele a szakköri programokban. A növekvő  költségek szükségessé tették a hevesi alkotóházak  bezárását, kapcsolatkeresést a környezetünkben működő   civil szervezetekkel és intézményekkel. 
  • Látóúton voltak Egyesületünk alkotói– Balogh Gyuláné, Lassú Imre, Lassú Imréné, Pataki Miklósné, Horváth Istvánné, Márton Sándorné, Siposné Pataki Mária, Bányai Olga és Tábori Andrea –  akik Magyar Kultúra Hete alkalmából a Művelődési Ház kézműves programjához csatlakoztak. A rendezvény keretében  ünnepünkhöz kapcsolódó kézműves  ajándéktárgyakat készítettek a gyermekekkel. Február 18-án a parádsasvári Asszonyfarsangon Urbánfy Éva és Farkas Zsófi palóc szőttesekkel képviseli egyesületünket.