• A téli hónapokban is alkotnak a recski hímző és faragó, valamint a jászszentandrási hímző szakkörünk tagjai. Működésüket a Recski Tájház alkotóházában a Hagyományos értékek Megőrzéséért Alapítvány, Jászszentandráson a helyi művelődési központ támogatja. Kiváló szakmai és emberi közösségek munkáját felkészült gyakorlati oktatók irányítják. Örömünkre szolgál a fiatalabb generáció palóc áttört faragás iránti érdeklődése.
  • A recski közösség szakmai napot szervezett, meglátogatták a Mátrafüredi Palóc Magángyűjteményt, ahol Lovászné Juhász Rita kalauzolta a hagyományos hímzéstechnikák iránt érdeklődőket. Megnyugvás számunkra, hogy ha nehezebb feltételek mellett, de élnek és alkotnak közösségeink!
  • Heves város Alkotói közösen várták a karácsonyi ajándéktárgyakat készítő gyermekeket a Művelődési Ház aulájában. Lassú Imre fazekas népi iparművész vezetésével betlehemi csillagok, Baloghné Palla Márta oktató segítségével szálasanyagból angyalkák, Hirzula Ferencné és Márton Sándorné közreműködésével rátétes technikával filc karácsonyfák készültek.

 

  • Szerezzünk együtt örömet! Karácsonyi várás – ajándékkínálat a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban. Egyesületi tagjaink által tervezett szőttesekkel, palóc hímzésekkel, szűrrátétes karácsonyi párnákkal, ajándékokkal, karácsonyfadíszekkel várjuk látogatóinkat a 10/B pavilonban.

Kellemes Ünnepeket kívánunk a Népművészeti Egyesületek Szövetsége Tagjainak, a nehéz időszak ellenére kitartó munkát és bizalmat az alkotó ember elhivatottságában és kitartásában!