Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

  • A HÁZAK

Az Alkotóházak Országos Hétvégéjének első napján gyermekcsoportokat, osztályokat fogadtunk kézműves foglalkozásra. A második napján műhelybemutatókkal, népi gasztronómiával és néptáncbemutatóval-táncházzal vártuk az érdeklődőket. Sokan ellátogattak ma a Bihari Népművészeti Egyesület Alkotóházába és együtt töltöttünk egy csodálatos tavaszi alkotó napot!

  • Húsvéti foglalkozások

Délelőtt az Alkotóházban a kézműves foglalkozáson lehetőség volt tojásírókázásra. Kedd délelőtt folytatódik a szünidei foglalkozások sorozata

  • Időszaki kiállítás Varga Józsefné Hímző népi iparművész munkáiból
  • NIO Zsűri

Alkotóházban a Népi Iparművészeti Osztály kihelyezett zsűrije. Hagyományos kategóriában 39 “A”, és 49 “B”, modern kategóriában 23 “A” és 21 “B” zsűriszám született. Gratulálunk mind az 55 alkotónak, és köszönjük a zsűri fáradtságos munkáját!

  • Szűrös zsűri

a “Kitesszük a szűrét” országos alkotói pályázatnak. 39 alkotó – egyéni és csoport – küdött be több mint 200 pályamunkát! A zsűrinek nem volt könnyű dolga a sok mesés alkotás körül kiválasztani a legjobbakat, a hosszas egyeztetés, mérlegelés azonban meghozta a végeredményt. Szeretettel gratulálunk mindenkinek a csodálatos alkotásokhoz!

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET