• Jubileumi kiállítás

Egyesületünk idén ünnepeli megalakulásának 30. évfordulóját. A jubileumot egy kiállítás sorozattal tettük emlékezetessé, amelynek befejezésként októberben mestereink legújabb alkotásaiból nyílt gyűjteményes kiállítás Berettyóújfaluban a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. Magyar Zita fazekas népi iparművésznek, a népművészet ifjú mesterének köszönhetően a szebbnél szebb alkotásokból egészen különleges kiállítást láthattak az érdeklődők.

https://www.facebook.com/berettyo.televizio/videos/2057363937950945

  • „Kitették a szűrüket”

A „Szűrök, Szürkék, Kalapok” című kiállítás nyílt Debrecenben a DEMKI Tímárházban 2023. november 16-án. A kiállított alkotások között hímzett és rátétes technikával készített szűröket és valamint a híres balmazújvárosi kalapos mesterség polgári és parasztkalapjait láthatták az érdeklődők, amelyet egy a magyar szürke marhákról és egykori hajtóútjáról készült fotókiállítás ölel körbe. Egyesületünk tagjai közül Soós Kálmánné, Gyönyörűné Erdei Judit, Bak Zoltán, Porkoláb Ferenc szűrkészítők, Fegyverné Marczin Vanda /szűrkészítő inas/ és Faragó Mária szűrhímző szűrét tekinthették meg a látogatók.

  • Kihelyezett képzés

Alkotóházunkban, október 14 – től szombatonként a Hagyományok Háza kihelyezett 60 órás kosárfonó képzése folyik, Balogh Károly kosárfonó népi iparművész vezetésével. A résztvevők szorgalmasan dolgoznak, aminek eredményeként már elkészültek az első kis kosarak.

  • Kitüntetések

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának november 22-én, a vármegye napján megtartott ünnepi közgyűlésén a vármegyei kitüntetések mellett átadták a 2023. évi Hajdú-Bihari Termékdíjakat is, mely elismerést egyesületünk három népi iparművésze: Buka Csabáné csipkekészítő, Tarsoly Andorné hímző és Szatmári Ferenc kosárfonó is átvehetett. Szeretettel gratulálunk nekik!