• A koronavírus-veszélyhelyzetre való tekintettel március 14-én tájékoztatást adtunk ki a Bihari Népművészeti Egyesület közösségi programjainak elhalasztásáról.
  • Az országosan kihirdetett veszélyhelyzet miatt – a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályával egyeztetve – a 2020 áprilisára, Berettyóújfaluba meghirdetett zsűrizést elhalasztjuk. A korlátozó rendelkezések feloldása után új időpontot tűzünk ki. A zsűrizésre már eddig jelentkezők esetében a befizetett zsűridíjak érvényesek lesznek a későbbi berettyóújfalui, illetve 2020. december 31-ig az ország bármely más helyszínén megrendezendő zsűrizések alkalmával is. Mindezek alapján kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a Hagyományok Háza folyamatosan frissülő zsűrinaptárát a következő link alatt: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/4145
  • A HAON Hajdú Bihar megyei hírportálon cikk jelent meg Pántya Péterné Körösszegapátiban élő nyugdíjas óvónőről, egyesületünk tagjáról, aki bábokat készít elsősorban kukoricacsuhéból. Az általa készített ruhákkal felöltözteti, valamint különböző természetes eredetű anyagok és apró kis tárgyak segítségével életre kelti őket. Az érdeklődőknek szívesen átadja tudását. Szeretettel gratulálunk!
  • A koronavírus elleni küzdelem érdekében végzett önkéntes munka Berettyóújfaluban is egyre nagyobb körben folyik, köszönhetően Marczin Vandának, aki egyesületünk tagja. A segítő munkához csatlakozott Takácsné Czeglédi Anikó és Oroszné Fekete Zsuzsa is akik százával varrták a műtőssapkákat és maszkokat, amelynek alapanyagát az Egyesületünk biztosította.
  • A járványügyi veszélyhelyzet várható időtartamára való tekintettel az Észak-Alföld régióban is módosulnak az ONK időpontjai és határidejei. Ami már biztossá vált, az megtalálható a mellékelt dokumentumokon, a továbbiakról pedig folyamatos tájékoztatást fogunk adni! Valamennyi régiós kiállítás megrendezése 2020. szeptember-októberben, az országosé pedig 2021 tavaszán várható.

A karantén időszakban enyhíti a bezártságot az alkotómunka. Segít a nehéz időket elviselni. Mindenkinek töretlen alkotókedvet, és jó egészséget kívánunk!