Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

  • március 20-22. A Hagyományok Háza – az új kulturális jogszabályi adottságok alapján – 2018 novemberében tovább bővítette Kárpát-medencei hálózatát. A tárgyalkotó népművészettel foglalkozó szervezetek közül, Hajdú-Bihar megyei hálózati partnerként Egyesületünket vonta be, melyre első körben egy 2019. április végéig tartó közszolgáltatási szerződést kötöttünk. Az eltelt időszak tapasztalatairól és a jövőbeli tervekről rendeztek konferenciát Békéscsabán, március 20-22. között. Itt mutathattuk be a Bihari Népművészeti Egyesület elmúlt 25 évének eredményeit, kialakult kapcsolatrendszerét és vehettünk részt a tervezési folyamatban.
  • március 26. Tavaszi foglakozást tartottunk, vándorprogramunk keretében az Esztári iskolásoknak. Nemezeltünk tulipánt, csuhéból készítettünk kis csigát.
  • március 27. A József Attila Általános Iskolában tartottunk foglalkozást, az iskolalátogatásra érkező ovisoknak. Színes gyapjúból nemezeltünk tulipánt a ceruzáik végére. Örömmel gyúrták gömbölyítették az előkészített nemezlabdákat és érdeklődve figyelték, amint a tulipánt formáltunk belőle és pompás színvariációk születtek.
  • április 5-6.Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos hétvégéje. Az európai kézművesség napja – tudósítás a Bihari Népművészeti Egyesület alkotóházából
  • Elkészült a Bihari Népművészeti Egyesület első Hírlevele, amit igyekezetünk szerint minden negyedévben újabbak fognak követni. Szeretnénk háromhavonta összefoglalni és közreadni az eltelt időszak eseményeit, közösségünk és tagjaink eredményeit, számot adni az általunk elvégzett munkáról, valamint beharangozni az előttünk álló hetek eseményeit. Szeretettel ajánljuk minden tagunk, barátunk, partnerünk és támogatónk figyelmébe! A Hírlevél 2019. évi 1. száma innen tölthető le. http://www.berettyobne.hu/index.php
  • április 11.-12. Népi iparművészeti alkotások minősítése, zsűrizése két napon át tartott, az Alkotóházban.
  • április 15.-17. A Húsvéti és tavaszi készülődés pályázat keretében, a vándor program keretében, valamint felkérésre tartottunk húsvéti foglalkozásokat, Biharkeresztesen több iskolában, Berettyóújfaluban több helyszínen és Debrecenben. A gyerekek hagyományos mintákkal díszítették a tojásokat és csuhéból kiskosárkát készítettek hozzá.

 

 

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET