Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

Jubileumi események:

  •  Egyesületünk idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. A jubileumi év keretében az egyesület gyűjteményes kiállítása „Szülőföldünk, Biharország” címmel 2018. október 8-ától november 7.-ig volt látogatható, a Nadányi Zoltán Művelődési házban.
  • Ezt kiállítási anyagot vándorkiállításként a környező településeken is láthatják majd. A következő helyszín Komádiban lesz.
  • Az október 13-i este nagyszerű hangulatban, ünnepi közgyűléssel, az alapító tagok köszöntésével és az új tisztségviselők beiktatásával zárult az egyesület 25 éves jubileumi programsorozata. Török Zita titkár bevezetője után Török Istvánné – e naptól az egyesület tiszteletbeli elnöke – beszámolt az első két és fél évtized eredményeiről, majd az országos szakmai szervezetek vezetői – Pál Miklósné, Kékedi László és Tóth János -, valamint a térség választott elöljárói – Dr. Vitányi István, Bulcsu László és Bónácz János – köszöntötték a jubiláló közösséget. Az új tisztségviselők – Kolozsvári István elnök, Gyönyörűné Erdei Judit alelnök és Takácsné Czeglédi Anikó titkár – megköszönték az alapítók és a korábbi vezetőség munkáját, és átadták a tagok által készített alkotásokból álló ajándékcsomagokat. Elhangzott, hogy az immár 187 tagú szervezetben 7 önálló szakágba szerveződve dolgoznak a mesterek. Az est hangulatát a Bajnóca Néptáncegyüttes fiataljai, a Sárkányhúzó Zenekar, Turzó Boglárka és a Komádi Színjátszó Kompánia műsora tette még emlékezetesebbé. Köszönet mindenkinek, mindenért!
  • Média visszhang: „Negyed évszázad a bihari népművészetért” címmel a Bihari Hírlap novemberi számában teljes oldalas cikk számol be az egyesületről.

Programok:

  • Kreatív és ügyes kezek szakköri foglalkozásokat tartunk Biharkeresztesen az„Életen át tanuló közösségek Biharban” pályázat keretében, havi rendszerességgel.
  • Rendszeresen érkeznek kézműves foglakozásra az Alkotóházba a környező kis települések iskoláiból csoportok. Természetes anyagokból készítenek tárgyakat a gyerekek, melyeket haza vihetnek. Már készülve a karácsonyra, kisebb ajándéknak szánt alkotásokat is készíthetnek pl.: bőr karkötő, textil baba, csuhé angyalka, szűrrátétes könyvjelző.

Cikk az egyesületről

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET