Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

Mesterségek Ünnepe 2018.
A Bihari Népművészeti Egyesület 24. alakalommal képviselte Berettyóújfalut és Bihart a Budai Várban aug. 17-20-ig. 33 mester 14 féle mesterséget képviselt míves portékáival. Kiemelt téma volt a fonható anyagok műhelyben való megjelenítése. Az Egyesület a szálas anyagok feldolgozását mutatta be egy vásári rakott szekérrel. Két szekérkas készült Szatmári Ferenc és a Bojtért Alapítvány tagjai által. A „Vásárból hazaérkező szekér minden a ház körül szükséges tárgyat hozott: terményt, szövött kelmét, butykosokat, csizmát, öt féle seprűt, ruhát, cserépedényeket, széket, tyúkborítót.
A Rakott Szekérnek és a hozzá kapcsolódó bemutatóknak nagy sikere volt.
A Családok Éve alakalmából a Bihari Góré nyújtott játéklehetőséget a z odalátogatók számára.

• Vókonyán , részt vettünk a pásztortalálkozón.
• Szeptember 15-én, egész nap kézműves foglakozásokat tartunk az Bihari Góré Játszóházunkban, a Tájak-Házak -Ízek Fesztiválon, a Morotva Ligetben. A gyerekek rongylabdát, rongybabát készíthettek és többféle tevékenységet próbálhatnak ki: fonaljátékot, kukoricamorzsolást, mozgásos népijátékokat.
• A szálas anyag négynapos workshop rendezvény volt, szeptember 20-23 között az Alkotóházban. A szakmai műhelymunkák alatt vessző, gyékény, sás, csuhé feldolgozással foglalkoztak a résztvevők.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET