2021. április 19-ig a meghosszabbításra került védelmi intézkedéseknek megfelelve a folyamatban lévő felnőttképzéseink egy részében, ahol elméleti ismeretanyag átadása következett, továbbra is online formában tartottuk meg óráinkat. A bútorfestő, a viseletvarró és a hímző csoportok 6 képzési napját érintette ez az átszervezés.

A jogszabályi engedélyt követően a hónap második felében nagy örömünkre végre visszatérhettek csoportjaink eredeti otthonukba, a Tégla Közösségi Házba. 12 képzési napon 7 csoport oktatása zajlott, az OKJ-s takács II. éves képzés pedig Mezőberényben folytatódott.

  • Táborok

Meghirdettük Nyári Népművészeti Táborainkat. Idén 32. alkalommal szerettük volna a hagyományos formában a Békés Megye Népművészetéért Alapítvánnyal és különböző partnerszervezetekkel közösen megrendezni a táborokat, azonban a koronavírus járvány, a hatályban lévő intézkedések és talán a mi óvatosságunk is, ezt ismét megakadályozta. Hasonlóan az elmúlt évhez, a táborok helyszínét áttettük az egyesületünk alkotóházába, hogy kisebb csoportokba szerveződve jobban be tudjuk tartani a vírus elleni óvintézkedéseket.

Terveink szerint júliusban négy héten keresztül táborozunk, vagyis július 05-től folyamatosan hirdetünk a felnőtteknek és a gyermekek részére kézműves csoportokat.

A tábori felhívás és a jelentkezési lehetőség honlapunkon elérhető:

https://www.bmne.hu/index.php/rendezvenyek-konferenciak/nyari-tabor

Az EFOP-3.7.3-16-2017-00075 „Használható hagyományok – népi kézműves tudás átadása” című projekt keretében két szakágban – bútorfestés, nemezkészítés – eddig e-learning keretrendszerben zajlott az oktatás, áprilisban elindultak a kontakt órák is. A képzések iránt annyira nagy volt az érdeklődés, hogy mindkét szakágból két csoportot indítottunk el, a plusz csoportokat saját forrásból finanszírozzuk.

2021. július 1-től regisztráció nélkül is bárki számára elérhetővé válnak azok a tananyagok, filmek, amikből jelenleg a bútorfestő és a nemezkészítő képzés résztvevői sajátítják el a szakmák elméleti és gyakorlati ismereteit.

http://bmne.profnet.hu/

  • Programelőzetes

Nagy örömmel és szeretettel készülődünk a május 29-i összejövetelünkre, melynek a Duruzsoló nevet adtuk, s ahová nagyon várunk mindenkit!

Egy különleges kiállítással nyitjuk a Tégla Galériát (Parlando rubato – Kiállítás Szokolay Dongó Balázs grafikáiból – közreműködik: Szokolay Dongó Balázs), majd egy jóízű beszélgetős, divatbemutatós fórum keretében szót ejtünk az aktualitásokról, rendezvényeinkről, az új egyesületi egyenruhánk terveiről. Egy okostelefon segítségével, akinek kedve van, egy QR kódkereső játékba is bekapcsolódhat. Végezetül, egy finom, helyben készült babgulyással vendégeljük meg a jelenlévőket.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdHCE0jois…/viewform