Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Bélmegyeri falunap 2017. augusztus 5. szombat

Egyesületünk idén részt vett a bélmegyeri falunapon, a Hagyományok Házával karöltve.
Tagjaink mesterség bemutatóval, valamint népi játszóházzal készültek, hogy betekintést nyújtsanak a látogatók számára a népi kézműves mesterségek – korongozás, fafaragás, hímzés, kovácsolás, csipkekészítés, stb. – műhelytitkaiba.

Lőkösháza 2017. augusztus 5 és 12. szombat

Egyesületünk Lőkösházára települt ki játszóházzal és különböző mesterség bemutatókkal.
Egyesületi tagjaink 5-én szombaton nemezeléssel és bőrművességgel várta az érdeklődőket, míg az azt követő szombaton fazekas mesterség bemutatón vehettek részt a látogatók, illetve a játszóházban ki is próbálhatták magukat a fazekas mesterségben.

Mesterségek Ünnepe 2017. augusztus 17-20.

Ahogy az eddigi években is, úgy 2017-ben is részt veszünk a Mesterségek Ünnepén Budapesten, a Budai várban megrendezett népművészeti fesztiválon 56 fővel. Különféle mesterség bemutatókkal és játszóházi programokkal várják az odalátogató érdeklődőket, akik nem csak megvásárolhatják az ott látott népművészeti termékeket, hanem ki is próbálhatják a mesterségek fogásait. A kiemelt témához- reformáció, hímzés – kapcsolódnak a mesterség bemutatók és a játszóházak is.

Országos Vadásznap 2017. augusztus 26. szombat

Idén a Békés Megyei Népművészeti Egyesület is részt vesz a mezőberényi Országos Vadásznapon. A programra látogatók megismerhetik és vásárolhatnak a régi idők mesterségeinek termékeiből, többek közt fazekas, bőrműves, vászon szőttes, kosárfonó termékekből, ékszerekből és gyapjú szőttesekből is az egyesület tagjainak jóvoltából.

Megyenap 2017. szeptember 2. szombat

Az elmúlt évhez hasonlóan, idén is részt vesz Egyesületünk a Megyei Önkormányzat és a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája felkérésének eleget téve a Békéscsabán megrendezett Megyenapon. Bőrműves, fazekas, hímző és mézeskalács készítő bemutatóval készülünk a Megyenapra, ahol az egyesületi tagok közreműködésével játszóház, mesterség bemutató, kiállítás és kreatív játszótér is várja az érdeklődőket. Az interaktív bemutatókon és játszóházakon kívül több mint 10 árusító sátor várja a népművészet kedvelőit, ahol mindenki megvásárolhatja a saját „megyenapi emlékét”.

Békében Békésben Nemzetiségi Fesztivál 2017. szeptember 9-10.

Egyesületünk részt vesz a Békében Békésben nevű Nemzetiségi Fesztiválon Békéscsabán. Egyesületi tagjaink mesterség bemutatókkal, játszótérrel, hintával és játszóházzal lesz jelen a fesztiválon. Szeptember 9-én 10 órától 20 óráig várják az érdeklődőket, akik nem csak megvásárolni tudják a népi kézműves termékeket, hanem figyelemmel kísérhetik az elkészülésének folyamatát is.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET