Kézművesek Baranyai Egyesülete

Kézművesek Baranyai Egyesülete

  • 20. jubileumi kiállítás és örömünnep

Az idén 20 éves Kézművesek Baranyai Egyesülete rendezett jubileumi kiállítást a Pécs és Harkány közt elhelyezkedő, nagy múltú Tenkes Csárdában, melynek megnyitóját 2018. 03. 31-én tartották.

Az egyesület munkáját bemutató kiállításon helyet kaptak a hajdani tagok munkái, valamint a most alkotó mesterek kezéből kikerült művek, és az egyesület nagy büszkesége, az Aprómarok Műhely gyermekek alkotásaiból álló gyűjteménye is.

Két évtized egy olyan életút egy egyesület vonatkozásában, hogy már szóban jelölés is érkezett, mely azt fogalmazta meg, hogy az egyesület munkássága a Baranya Megyei Értéktár részévé váljon, amit írásban is továbbítani fog a szakmai bizottságnak – jelentette be Nagy Csaba. A Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és a térség országgyűlési képviselő jelöltje hozzátette, szeretnék, ha a megye 52 értéke közé az egyesület is bekerülne.

A művészet létszükséglet, az emberi kapcsolatok megteremtésének, a nélkülözhetetlen szeretet kifejezésének, átadásának eszköze, ezzel az egyén, a társadalom, a nemzet összetartozásának és egészségének az alapja – olvasta fel dr. Göndöc András, Baranya megye Főjegyzője dr. Andrásfalvy Bertalan, Széchenyi díjas néprajzkutató ünnepélyre szánt köszöntőjét.

A kiállításra ellátogató vendégeket Ferenczi György és a Rackajam szórakoztatta az esemény zárásaképp.

Kiállítók voltak:

Hajdu Gyula – fafaragó

Horváth Ágota – fazekas

Dobokay Zoltán – kovács

Zsalakó Istvánné – csuhébaba készítő

Koczka Kornélia – fazekas

Pál Rita – grafikus

Mezei Ottó – fazekas

Mezei Ottóné – kosárfonó, tojáshímző

Parcsaminé Komjáthy Sára – fazekas

Kutasi Emőke – fazekas

Németh Zoltánné – Aprómarok Műhely

Kárpáti Lászlóné- Aprómarok Műhely

és a Vándorfazekas Pályázat nyertesei 

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET