Artera Alapítvány eseményei

Artera Alapítvány eseményei

Míves Emberek Sokadalma – Kárpátmedencei Népművész Családok Fesztiválja.

  1. július 20-22.Székelyudvarhelyen Székely Támadt várban

Ünnepélyes megnyitó július 21. 16:00 óra

Az Artera Alapítvány most már 17. éve rendezi meg a Míves Emberek Sokadalmát és ezt most kibővítve, a KÁRPÁTMEDENCEI NÉPMŰVÉSZ CSALÁDOK FESTIVÁL keretrendezvényét.

Sok munka, sok tapasztalat és sok emlék van már mögöttünk…

Idén akár az újjászületés mottót is adhatnánk a rendezvénynek, hisz ez egy Kárpátmedencei Fesztivállá nőtte ki magát, ahol több kisebbségben élő nemzettársunk mesterei, családok mutatják be legjobb mesterségbéli tudásukat, s azt az örökítést, amit átadtak szüleik.

A Míves Emberek Sokadalmán mindennap megcsodálhatjuk a régi mesterségek míves mozdulatait és ugyanakkor részünk lehet a hiteles archaikus népzene örömében.

A vásári forgatag idei díszei lesznek az Artera Népi Játszótér, bábelőadások, gólyalábasok, óriásbábuk, nagyon sok mesterség bemutató, több kiállítás és mesteremberek dinasztiáit bemutató interaktív műhely tevékenység, esti koncertek és táncház.  Minden évben igyekszünk valami mást mutatni a hozzánk látogató közönségnek és egész napi elfoglaltságot biztosítani kisgyereknek és felnőttnek egyaránt, hogy igazi családias hangulat legyen.

Helyi és kisebbségek hagyományőrző együttesei, néptánc csoportok, íjászok és bábosok gondoskodnak szórakozásunkról, a jó kedvét pedig mindenki megoszthatja egy jó baráttal a hideg sör ölelésében, és a régmúlt idők felidézésében … mert hiszem, hogy mindenkinek van egy leheletnyi elhallgatott és meg nem élt múltja – egy „mi lett volna akkor, ha” pillanata – és azt olyan jó néha megnyújtani, eljátszadozni az újjászületéssel.

Program

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET