Artera Alapítvány eseményei

Artera Alapítvány eseményei

  • Anyák napján, Nagymamák részesültek elismerésben

Többfunkciós szerepkörben a nők címmel szerveztek, Anyák napi ünnepséget, május 6-án a Bocskai István Közösségi Házban, Székelyudvarhelyen az Artera Alapítvány.
Öröm, szeretet, meghittség jellemezte az udvarhelyszéki RMDSZ Nőszervezet és az Artera Alapítvány, valamint a Pallas Athéné Nőszervezet közreműködésével, május 6-án megszervezett anyák napi ünnepi rendezvényt. Az esemény helyszínén, a Bocskai István Közösségi Házban a nagy számban összegyűlt közönség az RMDSZ Nőszervezet országos programjához kapcsolódóan, Többfunkciós szerepkörben a nők című rendezvénysorozatot hallgathatták meg. Ennek keretében Arros Orsolya, az RMDSZ Udvarhelyszéki Nőszervezetének elnöke, megfogalmazta, hogy olyan udvarhelyszéki nőket mutatnak be és részesítenek elismerésben, akiknek tevékenysége követésre méltó, és akik munkásságukkal, életútjukkal példaként szolgálnak a jövő generáció számára.
A mini-konferencia és kiállítás részeként, először Kincses Kálmán református lelkész szívhez szóló előadását lehetett meghallgatni. Ezt követően díjban és elismerésben részesültek az udvarhelyszéki nagymamák, név szerint: Olasz Margit máréfalvi őstermelő, Bodó Éva, székelyszentkirályi kézműves, Gálfi Gyöngyi székelyudvarhelyi kézműves és Lőrincz Ilona, székelyudvarhelyi népművész. Az ünnepi rendezvénysorozat részeként, az elismerésben részesültekről lélekemelő laudációt fogalmaztak meg a hozzátartozók. Szallós Kis Judit tanárnő, Ilyés Ildikó tanárnő, Miklós Ildikó szakfelügyelő és Ambrus Lenke pedagógus értékelték ünnepi beszéddel a díjazott nagymamák értékes életmunkáját.
Az eseményt a díjazott nagymamák gyerekei, unokái, a máréfalvi Összefogás Háza gyermekeinek előadása, a Lőrincz Lányok tánca és a Cickom énekegyüttes színesítették.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET